Temeri legate de valul doi de coronavirus

Autorităţile de la Tokyo au confirmat 366 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus joi, cel mai ridicat bilanţ zilnic înregistrat de la începutul epidemiei, transmite DPA care-l citează pe guvernatorul capitalei nipone, Yuriko Koike. Aceasta a fost pentru a 5-a oară în ultimele 15 zile în care recordul zilnic de infectări a fost doborât la Tokyo, fapt care alimentează temerile că metropola se va confrunta cu un al doilea val epidemic.

Citeste si: Masca devine obligatorie pe stradă în capitala celei mai lovite țări de COVID-19

"Este un număr foarte ridicat. Trebuie să stopăm răspândirea coronavirusului cu cooperarea tuturor", a declarat guvernatorul citat de Agerpres. Noul record de la Tokyo s-a produs după ce Japonia a raportat 795 de noi infecţii cu coronavirus- cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri la nivel naţional.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin- wowbiz.ro

Citeste si: Peste 1.000 de morți de coronavirus în SUA, în 24 de ore

Dintre noile cazuri, 238 de noi cazuri au fost raportate la Tokyo miercuri, comparativ cu doar 8 cazuri la 25 mai, atunci când starea de urgenţă s-a încheiat în oraşul ce va găzdui Olimpiada.

"Stați în case", mesaj către locuitorii din Tokyo

Guvernatorul i-a îndemnat pe locuitorii metropolei nipone să rămână în case în cele 4 zile rămase până la sfârşitul săptămânii, pentru a stopa răspândirea virusului.

În pofida acestei creşteri a numărului de cazuri, guvernul japonez a lansat joi o campanie de promovare şi de relansare a industriei turistice şi a afacerilor locale devastate de măsurile antipandemice. Tokyo nu face însă parte din această campanie de promovare, conform unei decizii luate de autorităţi încă de săptămâna trecută din cauza creşterii numărului de cazuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si