Deşi s-au redeschis în luna mai, la finalul stării de urgenţă instituite în România, nu au putut recupera prea mult din numărul vizitatorilor care le treceau pragul în anii trecuţi.

Cu puţine excepţii, cel mult 40% din numărul celor prezenţi cu un an în urmă au vizitat muzeele bucureştene după redeschidere, în ciuda ofertei deosebit de atractive, după cum au afirmat, reprezentanţii acestor instituţii de cultură, potrivit Agerpres.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" si-a reluat activitatea cu publicul de la 1 iunie, este una dintre cele mai vechi instituții de cercetare a biodiversității și de educare și culturalizare a publicului. Este în același timp și una dintre cele mai cunoscute și apreciate “baze de date” prin colecțiile Muzeului, unele dintre ele valori ale tezaurului mondial. Expoziții permanente: Dioramă Marea Neagră/ Cerb atacat de lupi/ Focă din Marea Neagră/ Bioregiunea alpină/ Dioramă Marile reci arctice/ Atlantic Indo Pacific/ Fauna Malaeziană — Fazanul/ Pasărea Paradisului/ Balena cu aripioare lungi/ Scoica gigant.

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" 

Crearea acestui muzeu este rodul unor cercetări intense și susținute, teoretice și de teren, ca și a unor experimente muzeografice, de peste un deceniu, coordonate de profesorul Dimitrie Gusti, întemeietor al Școlii Sociologice din București.

.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" si-a reluat activitatea cu publicul de la 1 iunie, este una dintre cele mai vechi instituții de cercetare a biodiversității și de educare și culturalizare a publicului. Este în același timp și una dintre cele mai cunoscute și apreciate “baze de date” prin colecțiile Muzeului, unele dintre ele valori ale tezaurului mondial.

Expoziții permanente: Dioramă Marea Neagră/ Cerb atacat de lupi/ Focă din Marea Neagră/ Bioregiunea alpină/ Dioramă Marile reci arctice/ Atlantic Indo Pacific/ Fauna Malaeziană — Fazanul/ Pasărea Paradisului/ Balena cu aripioare lungi/ Scoica gigant.

Muzeul Aviației 

La 2 martie 1990 a fost înființat Muzeul Aviației – prestigioasă instituție de cultură, educație patriotică și propagandă tehnico-științifică, structura de referință a Forțelor Aeriene, punct de atracție pentru un numeros și larg public iubitor de cunoașterea glorioaselor tradiții ale aripilor românești deja centenare.

Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu

Prin unificarea Muzeului de Istorie cu Muzeul de Artă (înființat ca secție a Muzeului Municipal în 1933), în anul 1984 ia ființă Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București. Palatul Suţu este una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din Bucureşti şi nu a suferit nicio modificare timp de 150 de ani.

Citeste si: 3 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci când vizitezi Olanda

Muzeul Naţional al Ţăranului Român 

Muzeul Naţional al Ţăranului Român este numit nu întâmplător astfel, deoarece se consideră util să întrețină o discuție privind imaginea țăranului și a universului său. Acest muzeu a fost conceput pe ideea căutării unui țăran complex care poate fi cunoscut numai prin priviri succesive, fiecare dintre ele asumându-și o perspectivă fragmentară.

Muzeul Național al Literaturii Române 

Muzeul Național al Literaturii Române adăpostește un autentic tezaur literar. Format din manuscrise, cărți, obiecte personale, obiecte de artă, fotografii, înregistrări audio-video care redau într-o imagine metaforică profunzimea și complexitatea întregii arte a cuvântului în literatură română.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Muzeul "George Enescu"

Muzeul „George Enescu” a fost redeschis în luna mai, reducând numărul de vizitatori la maximum trei pe sală, la fel şi programul de vizitare- de miercuri până duminică Muzeul Național „George Enescu” se află în Palatul Cantacuzino, una dintre cele mai frumoase clădiri din București. Somptuoasă intrare, umbrită de imensa copertină în cel mai autentic stil Art Nouveau, anunță că aici luxul și rafinamentul de epocă s-au întâlnit pentru a ridica pe Podul Mogoșoaiei de ieri, astăzi Calea Victoriei, la numărul 141, unul dintre cele mai strălucite și impunătoare palate bucureștene.

Citeste si: Cât ajunge să coste o vacanță pe Insula Aruba

Museum of Senses

În decembrie 2017 a fost deschis un muzeu unic în România: Museum of Senses. Acesta este un muzeu al iluziilor în care simțurile vor fi stimulate pentru a trezi imaginația și a sfida percepția, publicul având pârghiile pentru a face noi descoperiri despre percepție, vibrații, atingere, miros, creierul uman și știință. Muzeul conține peste 40 de exponate.

Muzeul Național Cotroceni 

Este singura reședința din întreg teritoriul românesc care a cunoscut cea mai îndelungată folosință, de la sfârșitul secolului al XVII-lea și până în prezent.

Muzeul Național de Artă al României (MNaR) 

Muzeul va funcționa neîntrerupt până în 1989. În 1989, în timpul evenimentelor din decembrie, clădirea este distrusă și avariată în proporție de 80%, peste 1000 de lucrări fiind și ele degradate sau distruse. Printr-o hotărâre de guvern, în 1990, întreaga clădire a fostului palat regal este atribuită Muzeului Național de Artă al României.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În plus, expoziţia "Moda în Bucureştiul interbelic", dedicată modei şi evoluţiei sale, vine în întâmpinarea întrebărilor publicului specialist sau îndrăgostit de modă şi interesat de viaţa urbană sub toate aspectele ei şi va fi deschisă la Palatul Suţu în perioada 18 noiembrie 2020- 14 februarie 2021.

Chiar şi în aceste condiţii cu reguli stricte, muzeele bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii, în perioada următoare, cu proiecte diverse.

Citeste si: Descoperire istorică în Egipt

Sursa: top1.ro/muzee-bucuresti


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si