Marele actor Alexandru Arșinel  a murit la vârsta de 83 de ani.  Acesta a stat mai bine de două săptămâni la Spitalul Universitar, la perfuzii.

În ultimele zile, Alexandru Arșinel a fost intubat.

Pe 15 septembrie, Alexandru Arșinel a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În ultimul an, starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Recent, Alexandru Arșinel a suferit complicații la plămâni, pe lângă vechile probleme cardiace și la rinichi.

Citeste si: Cine este Alice Arșinel, nora pe care Alexandru Arșinel a împrumutat-o cu 100.000 de euro

Biografie Alexandru Arșinel

Acesta s-a născut la 4 iunie 1939, în Dolhasca, Baia, județul Suceava. 

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchițeanu Șirianu și Ion Olteanu.

Din anul 1967, a jucat la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de roluri și spectacole cu mii de reprezentații.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acestea sunt: „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea și Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, “Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru și Marius Țeicu, „Sonatul lunii”, de Sașa Georgescu și Puiu Calinescu, “Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, ”Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiștii și Boema”, „Stela, stelele și Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de ași”, “Hohote în Paradis”, ”1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski,

dar și în spectacolele mai recente „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”.

Alexandru Arşinel a format împreună cu marea actriţă Stela Popescu (1935-2017), începând din 1978, un cuplu artistic celebru atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind vedetele incontestabile ale teatrului de revistă.

Top 10 filme cu Alexandru Arșinel

Cine e Didina? (1972)

Ultimele zile ale verii (1976)

Serenadă pentru etajul XII (1976)

Citeste si: Omagii aduse lui Alexandru Arșinel. Actorul a jucat 44 de ani pe scenă

Ana și „hoțul” (1981)

Ca-n filme (1984)

Vară sentimentală (1986)- barmanul de la bufetul comunal

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Colierul de turcoaze (1986)- Wilensdorf

În fiecare zi mi-e dor de tine (1988)

Muzica e viața mea (1988)

Flăcăul cu o singură bretea (1990)

Citeste si: Gigi Becali aruncă bomba după decesul marelui actor Alexandru Arșinel: „Pierdere? Ce pierdere, tată!?”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si