Close sidebar
Close sidebar

Top 3 cele mai șocante crime din Arad. Trei bărbați și-au pierdut viața în moduri halucinante, în ultimii 20 de ani

Trei bărbați au murit în condiții suspecte, de-a lungul anilor, în Arad. Cel mai recent incident care a șocat comunitatea arădeană este moartea lui Ioan Crișan, în 2021.

Estera Maria,

Top 3 cele mai șocante crime din Arad. Trei bărbați și-au pierdut viața în moduri halucinante, în ultimii 20 de ani

[Sursa foto: specialarad.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Trei bărbați au murit în condiții suspecte, în ultimii 20 de ani, în Arad. Se pare că o dată la 8-9 ani, Aradul devine scena unor crime de-a dreptul șocante.

Persoane obișnuite care nu au supărat pe nimeni ajung să își piardă viața în împrejurări greu de explicat.

Traian Trifa- 22 mai 2004

Traian Trifa și-a pierdut viața în condiții suspecte, la vârsta de 19 ani, atunci când a fost găsit fără suflare pe malul stâng al Mureșului, în apropierea ștrandului Neptun. 

Citește și: „Mami, plec”. Alexandru a murit la doar 19 ani, după ce ar fi pierdut 3.000 de lei la păcănele. El a ars de viu sub privirile indiferente ale trecătorilor

Ani de zile anchetatorii au formulat diferite ipoteze în cazul decesului tânărului. A fost ipoteza accidentului, apoi a fost ipoteza sinuciderii. Cazul morții lui Traian Trifa a fost cercetat de procurorii arădeni, apoi de cei timișoreni, potrivit specialarad.ro

Cu ani în urmă, s-a stabilit că bărbatul ar fi fost bătut și ulterior abandonat pe malul Mureșului. În urma violențelor, tânărul a decedat.

În septembrie 2009, procurorii de la București au făcut primele arestări: Ovidiu Răchită și Florin Moldovan.

Ulterior, au apărut mai mulți martori care nu și-au dezvăluit identitățile și care au declarat că i-ar fi auzit pe cei doi bărbați lăudându-se cu bătaia pe care i-ar aplicat-o lui Traian Trifa. În plus, unul dintre martorii cu identitate ascunsă a declarat că cei doi l-au condus a doua zi la locul unde l-au bătut și abandonat pe tânăr.

Citește și: Manelistul Tony de la Ploiești și-ar fi presimțit sfârșitul! Mesajul șocant transmis de acesta, cu doar câteva zile înainte să moară: „Să citească băiatul meu”

Potrivit martorilor, totul ar fi pornit de la iubita lui Răchită. În ciuda acuzațiilor, cei doi bărbați și-au susținut mereu nevinovăția. 

Răchită a declarat că și-a cunoscut iubita după decesul bărbatului, iar femeia s-ar fi dus cu actele la anchetatorii bucureșteni pentru a le arăta că ea era angajată într-o altă țară în momentul în care Trifa a murit.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

O altă variantă a situației șocante ar fi că Moldovan și Răchită l-ar fi bătut pe Trifa pentru că victima nu îi saluta.

Florin Moldovan și Ovidiu Răchită au susținut ideea că martorii cu identitate protejată, care au declarat împotriva lor la proces, erau, de fapt, membri ai clanului Rohozneanu, prinși la începutului anului 2009 de DIICOT Arad, parte dintre aceștia fiind acuzați că au încercat să-l omoare pe Florin Moldovan.

În fapt, Moldovan a declarat că a fost contactat de membrii grupării care l-au sfătuit să-și retragă plângerea pentru tentativă de omor pentru că altfel „îți băgăm cazul Trifa pe gât”.

Citește și: Trei polițiști tineri și-au pierdut viața într-un cumplit accident, după ce mașina în care se aflau a fost izbită în plin, în Franța

Moldovan și Răchită au fost condamnați la 20, respectiv 18 ani de închisoare în acest caz.

Abel Apostol- 1 mai 2013

La 9 ani distanță de moartea lui Traian Trifa, o altă crimă a șocat comunitatea din Arad. Abel Apostol a murit la data de 1 mai 2013. După această dată, bărbatul nu a mai fost găsit, deși familia sa l-a căutat peste tot.

Membrii familiei au spus de la început că Abel Apostol fie a fost răpit, fie este mort. Poliția a mers pe varianta dispariției. Aceasta a durat câteva zile, până când au fost găsite urme de sânge în restaurantul Riviera, situat în incinta bazei de agrement cu același nume. Baza de agrement și localul erau deținute de Abel Apostol și Adrian Buleu, scrie sursa menționată anterior.

Adrian Buleu a ajuns în vizorul polițiștilor din cauza comportamentului său bizar și mai ales că în noaptea în care Abel Apostol a dispărut, Buleu și-a incendiat mașina pe malul Mureșului, în zona pădurii Vladimirescu.

Citește și: Vacanță cu final tragic în Africa: Familia a fost atacată de o girafă, un bebeluș a murit iar un alt copil mic se află stare critică

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Anchetatorii au susținut la acea vreme că Buleu este cel care l-ar fi omorât pe Abel Apostol în urma unui conflict spontan, urmând ca mai apoi să-i transporte cadavrul cu autoturismul. Pentru a șterge urmele crimei, el ar fi incendiat mașina. Anchetatorii nu au găsit trupul neînsuflețit al lui Abel Apostol, acesta fiind căutat zile la rând în râul Mureș.

Buleu a susținut mereu că partenerul său de afaceri a fost omorât de persoane venite din afara țării special pentru acest lucru, din cauza unor datorii pe care Abel Apostol le avea. Într-un final, Adrian Buleu a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru uciderea partenerului său de afaceri.

Ioan Crișan- 29 mai 2021

La 8 ani distanță de uciderea lui Abel Apostol, în dimineața zilei de 29 mai 2021, Ioan Crișan, un om de afaceri din Arad, a murit în condiții suspecte, după ce mașina lui a explodat în parcarea unui magazin de pe Calea Aurel Vlaicu.

Citește și: Un bărbat a fost găsit mort, într-un lac din Filiași

Incendiul provocat a fost stins de pompieri, iar în autoturism a fost găsit cadavrul omului de afaceri. Anchetatorii au mers pe două ipoteze: un accident sau o crimă plănuită.

La doi ani după producerea exploziei în care Ioan Crișan a decedat, cei din București au aceleași ipoteze ca cele care au fost formulate în prima zi: că autoturismul a fost aruncat în aer cu un explozibil, că cei care au făcut acest lucru au ieșit din România la puțin timp după explozie, că ar fi putut face acest lucru prin vămile din Arad sau din județul Timiș și că suspecții ar putea fi din Serbia, Ucraina sau Republica Moldova, arată sursa citată.

Citește și: Un bărbat a murit, după ce o grenadă pe care a găsit-o în lucruri vechi a explodat în mâinile lui

Anchetatorii bucureșteni au eliminat posibilitatea ca victima să fi avut legături în lumea crimei organizate, iar acum, la distanță de doi ani de la explozie, nimeni nu a fost arestat în acest caz.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI