Ai mai multe variante pentru care poți opta, cum ar fi cauciucurile de iarnă sau cele all-season, prin urmare este foarte important să știi diferențele dintre cele două. În acest articol, vom vorbi despre cât este de important să îți alegi corect aceste accesorii de iarnă.

Iată 4 diferențe pe care ar trebui să le ai în vedere

1. Materialul din care cauciucurile sunt fabricate

Un prim aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este materialul din care cauciucurile sunt făcute. Cele de iarnă sunt fabricate special pentru temperaturi scăzute și condiții de mers pe un drum acoperit de zăpadă sau gheață. Acestea sunt făcute dintr-un cauciuc mai moale, care rămâne flexibil chiar și la gradele mult mai scăzute, asigurând, astfel, o aderență bună. Cele all-season, în schimb, sunt mai rigide, fiind realizate să îți asigure confort pe tot parcursul anului. Această primă diferență face ca anvelopele de iarnă să fie cea mai bună alegere pentru drumurile imprevizibile pe timpul rece.

2. Durata de viață a cauciucului

Un alt motiv pe care trebuie să-l iei în calcul este determinat de durata de viață a cauciucurilor. La prima vedere, dacă le alegi pe cele all-season, acest lucru îți lasă impresia că economisești mai mulți bani, deoarece le folosești pe tot parcursul anului, dar ce trebuie să știi este că uzura lor este mult mai mare.

În schimb, dacă alegi ca pe timp de iarnă să le folosești pe cele dedicate doar sezonului rece, le poți prelungi considerabil durata de viață celor fabricate pentru toate sezoanele. Prin urmare, deși vei investi la început în două seturi de cauciucuri, cu siguranță nu le vei mai înlocui foarte curând. Dacă și tu ești în căutarea anvelopelor de iarnă potrivite pentru mașina ta, cei de la e-roți.ro
îți pun la dispoziție o varietate de modele și dimensiuni la prețuri accesibile.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

3. Modelul imprimat de pe cauciuc

O altă diferență banală la prima vedere, dar la fel de importantă, este legată de modelul benzii de rulare. Cauciucurile de iarnă au un model cu lame adânci și caneluri care evacuează eficient zăpada și apa, asigurând o tracțiune mai bună pe suprafețele alunecoase. În schimb, cele all-season sunt potrivite pentru condiții ușoare de iarnă, fiind realizate pentru tot parcursul anului, după cum vorbeam și anterior, astfel încât acestea nu au aceeași eficiență în contactul cu un drum înzăpezit sau înghețat.

4.Siguranța pe care ți-o pot oferi cauciucurile

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Andrew Tate, pe scena "Beach, Please!". Prezența lui a generat reacții împărțite în rândul publicului. Ce spun organziatorii festivalului despre întreaga situaţie- radioimpuls.ro

Nu în ultimul rând, cauciucurile de iarnă oferă o siguranță mai mare în condiții severe, cum ar fi ploaia înghețată sau zăpadă, reducând semnificativ riscul de accidente. Acest lucru este foarte important pentru viața ta și a celorlalți pasageri din întrucât, pe timpul iernii, drumurile pot fi foarte periculoase și alunecoase. Utilizarea cauciucurilor all-season în astfel de condiții poate fi riscantă și nepotrivită, din punct de vedere al siguranței.

În concluzie, diferențele precizate mai sus sunt evidente și importante pentru siguranța și performanța mașinii tale în sezonul rece. Chiar dacă anvelopele de iarnă pot părea o investiție suplimentară, ele aduc un beneficiu considerabil pentru tine și pentru prelungirea duratei de viață a altor seturi de cauciucuri. Așadar, atunci când iarna se apropie, nu face compromisuri, ci fă alegerea corectă pentru a avea o experiență la volan cât mai sigură și mai plăcută. Tu ce alegere ai făcut?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si