Cu toții am văzut scene de film western cel puțin o dată în viață sau am auzit măcar de titlurile unor capodopere ale genului: Marele jaf, Diligența, Pentru un pumn de dolari sau Once Up a Time in the West. Poți vedea mai jos lista scurtă a celor mai bune filme western din toate timpurile, realizată de publicația The Independent.

Cele mai bune filme western din toate timpurile

Genul filmelor western este unul dintre cele mai iubite dintre toate genurile de filme. În ultimii ani, chiar s-a simțit o revigorare a stilului care spune povești de pistolari din Vestul sălbatic. The Independent trece în revistă filmul lui Chloé Zhao din 2018 "The Rider", precum și remake-ul lui Antoine Fuqua la The Magnificent Seven, din 2016. 

Citeste si: Drama actriţei din "Dragoste şi secrete": "Am fost sechestrată în casă când eram însărcinată!"

5. Shane (regizor George Stevens, 1953)

Excelentă adaptare a minunatului roman al lui Jack Schaefer, cu Alan Ladd în calitate de luptător cu armă care încearcă să-i ducă la spânzurătoare pe șase pistolari, dar care descoperă că „Nu există viață după o crimă”. Film memorabil din mai multe motive, de la cinematografia câștigătoare de Oscaruri și de la tipul rău vesel interpretat de Jack Palance până la sfârșitul care îți lasă un nod în gât, cu micuțul Joey care imploră „Vino înapoi, Shane!”

Top 5 cele mai bune filme western din toate timpurile
Filmul Shane, pe locul 5 în topul The Independent

Citeste si: Vezi online serialul Dragoste şi secrete subtitrat în limba română

4. Necruțătorul/ Unforgiven (Clint Eastwood, 1992)

Clint Eastwood deconstruiește miturile și legendele occidentale și rezultatul este o capodoperă revizionistă care a câștigat meritat Oscarurile pentru cea mai bună imagine și cel mai bun regizor. Necruțătorul este un film anti-western, sau un "western întunecat" care prezintă cu sinceritate aspectele urâte ale violenței din legendarul Vest sălbatic.

În rolurile principale interpretează Eastwood alături de Gene Hackman, Morgan Freeman și Richard Harris.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

3. Cel bun, cel rău, cel urât/ The Good, the Bad and the Ugly (Sergio Leone, 1966) 

Cel mai faimos film "spaghetti western" este un experiment vizual elegant, flamboiant, având în centrul său celebra coloană sonoră a lui Ennio Morricone. Inovator și extrem de influent, cu multe scene memorabile, inclusiv secvența autentică și mișcătoare a războiului civil.  

2. The Wild Bunch (Sam Peckinpah, 1969)

La lansare, capodopera viscerală a lui Sam Peckinpah a provocat revoltă pentru nivelul ridicat de violență și chiar și acum cantitatea de sânge din film încă șochează. Dar dincolo de "frumusețea baletică a măcelului cu mișcare lentă", este clar că Peckinpah este fidel temelor sale recurente despre moartea vechiului Occident și a bărbaților care nu mai țin pasul cu vremurile care se schimbă. 

Top 10 cele mai bune filme western din toate timpurile
Film cu un nivel ridicat de violență

1. Căutătorii/ The Searchers (John Ford, 1956) 

Ethan Edwards (John Wayne) este un veteran al Războiului Civil care pleacă într-o adevărată epopee că să-și găsească nepoata răpită de indieni, jurând că o va ucide dacă între timp a devenit “piele rosie”. Film complex, multi-stratificat și tulburător, cu o interpretare monumentală din partea lui Wayne, în rolul unui bigot anti-erou. Filmul răsplătește vizionarea repetată, scrie The Independent.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Top 10 cele mai bune filme western din toate timpurile
John Wayne în capodopera western The Seaerchers

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si