Top 5 echipamente pe care să le ai la tine într-o excursie de o zi cu motocicleta sau ATV-ul

Una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le poți avea într-o vară este o excursie de o zi cu motocicleta sau ATV-ul în locuri spectaculoase și greu accesibile cu alt mijloc de transport. Orice împătimit al motoarelor îți va confirma că este o aventură extraordinară și plină de adrenalină, care îți va da senzații greu de egalat.

Redactia Stirile Kanal D, luni 26 august 2024 , 11:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dar înainte să pleci pe traseu este necesar să te pregătești temeinic. Încearcă să obții cât mai multe sfaturi de la profesioniști ca să știi ce ai de făcut pas cu pas. În funcție de traseul pe care îl alegi, ar putea fi necesare niște pregătiri suplimentare. Dacă pleci pe un drum frecventat, unde poți întâlni service-uri și oameni care pot să te ajute, ar putea să fie suficientă ultima revizie tehnică a vehiculului. Însă dacă excursia ta vizează un traseu off-road, este esențial să te asiguri că vehiculul tău este într-o stare perfectă de funcționare și are toate componentele în stare bună.

Verificarea de rutină înainte de plecare include reparații, înlocuirea consumabilelor, verificarea anvelopelor, verificarea sistemului de frânare, verificarea uleiului de motor și a lichidelor de ambreiaj și transmisie, dar și a bateriei. Toate trebuie să fie într-o stare optimă, pentru că un traseu accidentat poate însemna o suprasolicitare a vehiculului care poate veni cu defecțiuni.

După ce te asiguri că motocicleta sau ATV-ul este într-o stare bună, e momentul să te pregătești și tu de drum. Ideal ar fi să te asiguri că ai provizii de mâncare și apă pentru întreaga zi, pentru că este posibil să nu ai de unde să le procuri pe traseu. Iar pentru siguranța ta, ar fi bine să te echipezi corespunzător și să-ți pui în portbagaj o trusă de prim ajutor.

Iată ce echipamente ar trebui să ai la tine pentru o excursie de o zi:

Casca de protecție

Casca de protecție este cel mai important accesoriu și în același timp obligatoriu, potrivit Codului Rutier. Chiar și în situația în care conduci pe un drum izolat și consideri că te-ai simți mai confortabil fără cască, sfatul nostru este să o porți în permanență, pentru că un accident se poate produce oricând și casca îți poate salva viața.

Haine potrivite

Este ideal să ai o geacă impermeabilă, adaptată sezonului, cu protecție pentru umeri și coate, iar pantalonii să aibă, de asemenea, protecție pentru genunchi. În magazinele de profil vei găsi îmbrăcăminte specială pentru motoare, care îndeplinesc caracteristici specifice, menite să-ți asigure integritatea corporală.

Ochelari

Ochelarii de protecție sunt necesari în cazul în care casca nu este prevăzută cu un ecran de protecție.

Ghete

Singurul tip de încălțăminte potrivit pentru condus motociclete sau ATV-uri este cel care îți acoperă gleznele. Este și mai bine dacă ghetele au și protecție pentru vârf.

Trusă de scule

Întotdeauna să ai la tine o trusă de scule, care să conțină cel puțin câteva chei, surubelnițe, kit de reparație pentru anvelope, șuruburi și piulițe de rezervă, pentru că te poți confrunta cu situații neprevăzute din care trebuie să ieși pe cont propriu.

Foto: Unsplash


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
El este George, un cunoscut fotograf care și-a pus capăt zilelor aruncându-se de pe... El este George, un cunoscut fotograf care și-a pus capăt zilelor aruncându-se de pe barajul Vidraru. De ce ar fi recurs tânărul la gestul extrem
spotmedia.ro
Rușii sunt rugați să ajute și în pauzele de muncă la creșterea natalității Rușii sunt rugați să ajute și în pauzele de muncă la creșterea natalității
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si