Close sidebar
Close sidebar

Topul celor mai bune licee din București în 2024

Iată Topul celor mai bune licee din București în 2024 în funcție de mediile de la Bacalaureat!

Andreea Stoica,

Topul liceelor din București în 2024 în funcție de mediile la Bacalaureat

[Sursa foto: freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În 2024, Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București se află în fruntea clasamentului, cu cea mai mare medie generală a notelor de Bacalaureat, potrivit platformei BacPlus.

Pe 8 iulie, Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale ale examenului de Bacalaureat, înainte de contestații. Conform acestor date, Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” a obținut o medie remarcabilă de 9,40, urcând pe primul loc, după ce anul trecut s-a clasat pe locul trei. În 2023, Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” era pe primul loc, dar acum a coborât pe poziția a treia, cu o medie de 9,38. Constant pe locul doi rămâne Colegiul Național “Sf. Sava”, care a înregistrat o creștere a mediei de la 9,13 în 2023 la 9,39 în 2024.

Citește și: VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut

Cele mai bune licee din București în 2024

  • Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”- 9,40
  • Colegiul Național “Sf. Sava”- 9,39
  • Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”- 9,38

Este de remarcat este faptul că diferența de medii între primele trei licee din București este de doar 0,01%.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

Topul liceelor din București în 2024

[Sursa foto: freepik]

Citește și: VIDEO Mai multe note de trecere, mai puține medii de 10. Ce au spus elevii după afișarea rezultatelor: „Corectarea nu prea a fost corectă”

Evoluția mediilor în 2024

Anul acesta, mediile au crescut comparativ cu 2023, conform edupedu.ro

Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” a avut o creștere semnificativă a mediei, de la 9,29 în 2023 la 9,40 în 2024. De asemenea, Colegiul Național “Sf. Sava” a înregistrat o îmbunătățire notabilă, de la 9,13 la 9,39.

Pe poziția a patra în clasamentul liceelor din București se află Complexul Educațional Laude-Reut, un liceu privat care a obținut o medie de 9,24, în creștere față de media de 9,07 înregistrată anul trecut.

În 2024, două licee de stat au înregistrat o rată de promovare de 100%: Colegiul Național “Gheoghe Șincai” și Colegiul Național Bilingv “George Coșbuc”. De asemenea, trei licee private, fiecare cu sub 20 de candidați, au avut o rată de promovare de 100%.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI