În 2021, printre cele mai căutate joburi s-au numărat cele din logistică, contabilitate, publicitate, administrativ sau resurse umane.

Citeste si: Invata o meserie banoasa

În ultimul an, interesul românilor pentru domenii precum medicină, banking, IT sau domeniul juridic a crescut.

Care sunt meseriile plătite cel mai bine în România

În topul celor mai mari salarii din România, pe prima poziție, se află controlorii de trafic aerian, care câștigă până la 571.000

de lei pe an. Pe locul al doilea sunt angajații din domeniul IT, care primesc un salariu de 113.000 de lei pe an, iar pe locul al treilea în topul salariilor în România se află experții în ingineria aerospațială, care câștigă 111.000 de lei pe an.

I. Controlorii de trafic aerian- 571.000 de lei pe an

Ca să fii controlor aerian de mare succes din punct de vedere financiar trebuie să ai o experienţă în spate. Dacă nu te recomandă anii de muncă pe această poziţie, salariul va scădea dramatic. Însă chiar şi scăzută, această remuneraţie nu este deloc mică sau de neglijat. Căci un controlor aerian care nu are experienţă în domeniu va încasa lunar un salariu în valoare de 2.000 de euro.

II. IT-iști- 113.000 de lei pe an

Domeniul IT deţine şi în acest an fruntea clasamentului cu cele mai bune oferte de joburi de pe piaţă.
Potrivit datelor INS, salariile pentru angajaţii din IT&C sunt mai mari în Cluj decât în Bucureşti, fenomen explicat prin numărul redus de specialişti în Cluj, raportat la cererea mare din partea companiilor.

Chiar dacă activitatea poate fi făcută de la distanţă, costurile de trai ridicate influenţează cerinţele candidaţilor şi astfel se justifică diferenţa de salariu dintre un specialist clujean şi unul din capitală. În domeniul IT, cele mai bune oferte sunt pentru candidaţii cu poziţii de Senior Devops Engineer, cu un salariu de până la 5.500

euro net şi asigurare medicală, program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă, dar şi alte beneficii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

III. Experții în ingineria aerospațială- 111.000 de lei pe an

Pe locul III se află ingineria aerospaţială cu un salariu anual între 62.528 lei şi 111.546 lei. Cei care ocupă astfel de posturi sunt responsabili de designul aeronavelor, navetelor spaţiale sau sateliţilor. Aceşti experţi trebuie să creeze, să supravegheze construcţia şi să testeze prototipuri de aeronave. De asemenea, aceştia trebuie să evalueze toate designurile pentru a se asigura că sunt conforme cu principiile de inginerie. Pentru a deveni inginer aerospaţial şi a avea o carieră de succes în domeniu, trebuie să urmezi cursurile unei Facultăţi de Inginerie Aerospaţială.

Ce alte meserii sunt plătite foarte bine în România

Pe lângă meseriile menționate mai sus, în România observăm și alte meserii bănoase. Acestea sunt cele din domeniul bancar, medicină primară și avocatură.

I. Avocaţii companiilor multinaţionale- 180.000 de lei pe an

Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.

Avocatul corporatist poate ajunge, la rândul lui, la remuneraţii anuale de 180.000 de lei. În general ei sunt Business Advisers pe drepturile şi responsabilităţile legale ale respectivelor companii. Pentru a obţine acest job vei avea nevoie de o diplomă de la Facultatea de Drept, iar ideal ar fi accesarea unui internship chiar din perioada studenţiei.

II. Medici primari- 150.000 de lei pe an

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Medicii primari sunt şi ei în această zonă de salarizare încasând anual 150.000 de lei. Pregătirea, însă, este un proces lung şi solicitant, care începe cu Facultatea de Medicină şi durează chiar şi până la 12-13 ani (rezidenţiat, specializare). Salariul depinde, desigur, şi de specialitate, cele mai bine plătite fiind cele de chirurg şi anestezist.

III. Angajaţi în domeniul bancar- 140.000 de lei pe an

Industria bancară este şi ea prezentă cu salarii care ating sau chiar depăşesc pragul de 140.000 de lei anual. Un bancher de investiţii, de exemplu, se va ocupa printre altele de cercetarea de piaţă şi analizarea rapoartelor şi chiar a previziunilor financiare, un soi de modelare financiară.

Citeste si: Cele mai profitabile meserii din decembrie

Pentru o astfel de funcţie trebuie absolvite cursurile unei facultăţi cu profil economic, dar cei care vor să acceseze o astfel de funcţie trebuie să stăpânească foarte bine cifrele. În plus, pentru o poziţie de senior în acest domeniu este necesară şi o diplomă de MBA (Master of Business Administration).

Citeste si: Joburile viitorului: IT și medical, în top 10 meserii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si