Close sidebar
Close sidebar

Topul celor mai mari tragedii montane din istorie. Una dintre cele mai mari tragedii s-a produs în România

Munții sunt printre cele mai frumoase locuri de vizitat. De asemenea, aceștia pot deveni foarte periculoși. Chiar și cei mai buni alpiniști pot deveni victime.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Iată o serie de evenimente tragice care s-au petrecut în munți.

Care cea mai mare tragedie montană din istorie

Se împlinesc 44 de ani de la cea mai mare tragedie montană din România. În număr de 23 de persoane, elevi și profesori din Sibiu, au murit în urma producerii unei avalanșe la Lacul Bâlea.

În dimineața zilei de 17 aprilie 1977, avea loc ultima zi din tabăra de schi de la Bâlea Lac petrecută în vacanța de primăvară de elevi de la Școala Germană din Sibiu, astăzi Colegiul Național Brukenhtal.

Citeste si: VIDEO| Cine este Silvia, alpinista care a murit chiar de ziua ei în Munții Bucegi. Trupul său încă nu a putut fi recuperat din cauza condițiilor nefavorabile

În acea zona ninsese foarte mult, iar copiii împreună cu profesorii au ieșit la ski. Această acțiune avea să îi coste viața.

Zăpada a pornit la vale sub greutatea lor, toți fiind înghițiți de avalanșă: 16 copii şi şapte adulţi. Autorităţile comuniste de atunci au încercat să mu;amalizeze cazul.

În memoria celor 23 de victime ale avalanşei, pe o stȃncă, mai sus de Cabana Bȃlea Lac, este o placă cu numele şi vȃrsta celor dispăruţi.

În zona înaltă a Munţilor Făgăraş, zăpezile dăinuie pȃnă tȃrziu şi au loc dese avalanşe.

Cum se continuă topul celor mai mari dezastre petrecute pe munte

Everest (8.848 m)

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pe data de 11 mai 1996, opt alpiniști au murit, în încercarea de a atinge vârful. Aceasta a fost una dintre cele mai triste zile din istoria celui mai înalt munte din lume.

K2 (8.611 m)

K2 este considerat ca fiind cel mai periculos munte din lume.

Cea mai nefastă zi din istoria muntelui a fost 1 august 2008. 25 de alpiniști au încercat să atingă vârful. În timpul ascensiunii, unul dintre alpiniști a căzut în prăpastie, în zona numită Bottleneck.

Un porter de altitudine a căzut în prăpastie în timp ce încerca să recupereze trupul neînsuflețit. 18 alpiniști au ajuns pe vârf în acea zi. La întoarcere, când aproape că trecuseră de zona în care își pierduseră, deja, viața doi oameni în aceeași zi, o bucată de gheață s-a desprins, a distrus corzile fixe instalate la urcare și a ucis un alpinist. Ceilalți au rămas în așa-numita ”zonă a morții”, la peste 8.000 de metri altitudine.

Câțiva alpiniști au încercat să coboare pe întuneric, fără ajutorul corzilor fixe, în timp ce ceilalți și-au construit un adăpost în zăpadă și au hotărât să aștepte venirea dimineții. Unul dintre alpiniștii care au decis să coboare a căzut în prăpastie în zona Bottleneck. În urma unor căderi de gheață, au murit încă șapte alpiniști și șerpași.

Mont Blanc (4.810 m)

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pe 24 august 2008, 47 de oameni urcau pe fața nord-vestică a muntelui Mont Blanc du Tacul, când o avalanșă a prins în calea ei 15 persoane. Șapte dintre ei au scăpat, iar opt au fost aruncați în prăpastie.

Manaslu (8.156 m)

Un dezastru a avut loc la data de 10 aprilie 1972, într-o expediție sud coreeană, care încerca escaladarea muntelui pe fața nord-estică 

O avalanșă a lovit tabăra alpiniștilor, instalată la 6.500 m, și a ucis 15 oameni. Printre ei se aflau 10 șerpași, precum și liderul expediției, Kim Ho-sup. Aceasta este considerată ca fiind cea mai mare tragedie din istoria montană a Nepalului.

Citeste si: Trupul neînsuflețit al Silviei, alpinista care s-a stins din viață chiar de ziua ei în Munţii Bucegi, a fost recuperat după mai bine de două săptămâni de încercări

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI