Topul facultăţilor din Romania 2021. Iată care este topul celor mai prestigioase universități din România în 2021.

Top 10 cel mai bune universități din România 2021:

  1. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
  2. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi
  3. Universitatea Politehnica din București
  4. Universitatea București
  5. Academia de Studii Economice din Bucuresti
  6. Universitatea Transilvania din Brasov
  7. Universitatea de Vest din Timișoara
  8. Universitatea Technica din Cluj-Napoca
  9. Universitatea din Craiova
  10. Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi

Topul facultăţilor din Romania 2021: Cele mai bune universităţi
Topul facultăţilor din Romania 2021: Cele mai bune universităţi[Sursa foto: Facebook Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași]

Citeste si: Admitere UMF Cluj 2021: Când încep înscrierile?

Universitatea Babeș-Bolyai din în Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase universități de stat din România, astfel situându-se pe locul 1 în topul universităților în 2021. De asemenea, Universitatea Babeș-Bolyai este cea mai mare universitate din țară, având un număr de aproape 45.000 de studenți înscriși la nivel de licență, masterat și doctorat și în plus are o comunitate academică de aproape 50.000 de persoane.

Această universitate de prestigiu se află pe prima poziție în Metarankingul Universităților din România încă din 2016 și până în 2021, inițiat de Ministerul Educației și Cercetării în 2016. Astfel, Universitatea Babeș-Bolyai oferă studenților săi programe de studiu în Română, Maghiară, Germană, Engleză și Franceză (unele programe în Italiană, Chineză, Japoneză).

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) face parte din topul celor mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Aceasta a fost fondată în 1860, în plus aceasta este prima universitate modernă a României. Iar primul sediu al Universității din Iași, din anul 1860, a fost casa Calimah-Ghika.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este situată într-unul din cartierele istorice ale orașului, Copou și cuprinde 15 facultăți și numeroase centre de cercetare, iar prin intermediul realizărilor în plan educațional și științific a obținut recunoaștere atât pe plan național cât și internațional.

Topul facultăţilor din Romania 2021: Cele mai bune universităţi
Topul facultăţilor din Romania 2021: Cele mai bune universităţi[Sursa foto: Facebook Universitatea din București]

Citeste si: Admitere Drept 2021. Când încep înscrierile?

Universitatea Politehnică din București este, de asemenea, o instituție de învățământ superior din București, înființată în 1864. De asemenea, aceasta este cea mai mare universitate tehnică din țară. Universitatea Politehnică din București cuprinde un număr de 25.000 de studenți, în cadrul a 15 facultăți. Totodată, aceasta este membră a Alianței Române a Universităților Tehnice, aici sunt incluse cele mai importante universități cu profil tehnic din țară.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Universitata din București este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. După Universitatea din Iași, aceasta este a doua universitate modernă din România. Aceasta a fost fondată în aul 1864.În cadrul acestei Universități au absolvit mai multe personalități de seamă precum: membri ai Academiei Române, scriitori, politicieni, diplomați, cercetători și profesori la alte universități din lume.

Universitatea din București oferă un număr impresionant de programe de studii pentru studenții săi. Atsfel, vei putea alege între: 22 programe de scurtă durată, 12 programe de învățământ deschis și de la distanță, 75 de programe de lungă durată, 120 de programe de masterat, peste 50 de programe de doctorat, programe de reconversie profesională și de perfecționare, programe de înalte studii postuniversitare.

În 2011, Universitatea din București a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si