Una dintre cele mai consumate bauturi ale planetei poate avea efecte fatale asupra organismului, daca luam in calcul studiul englezilor.  Orice pahar in plus peste cantitatea permisa zilnic taie cate 15 minute din viata. Iar... ceasul ticaie!
 
 
Cu o traditie de mii de ani, licoarea lui Bachus este nelipsita din multe momente importante ale vietii. 
Astfel ca descoperirea cercetatorilor straini, care arata ca 10 pahare cu vin pe saptamana ne taie 2 ani din viata, nu face decat sa se bata cap in cap cu... ceea ce stiu romanii. 
 
Chiar si medicii sustin, de aceasta data, clasicul pahar cu vin la o masa. 
Tot cercetatorii de la Cambridge au dezvoltat ideea ca probleme mai mari pot aparea la consumatorii de peste 40 de ani. Dupa aceasta varsta, sustin ei, chiar si un mililtru peste cantitatea zilnica recomandata poate fi periculos. Asa sa fie? 
 
Sa nu ne culcam, insa, pe o ureche. Poate ca cercetatorii englezi sunt mai preocupati de preventie, caci vinul, ca orice alta bautura alcoolica, are efecte negative daca i se depaseste masura. 
 
Un pahar pe zi, la o o masa, nu are contraindicatii.
Dar.... daca va stiti cu probleme de tensiune, de ficat sau orice alt dezechilibru cat de mic in organism, atunci ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte sa-i luati in ras pe cercetatorii universitatii engleze.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si