Noua varianta COVID-19.  Când lumea credea că pandemia de Coronavirus sa încheiat, medicii și specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că nici pe departe acest lucru nu sa întâmplat. Europa s-ar putea pregăti de un nou val al pandemiei, cauzat de tulpina Deltacron. 

Cum a fost descoperită varianta hibridă rezultată dintre Delta și Omicron

Tulpina hibridă Deltacron a fost depistată în Israel. Presa din Israel a relatat că un număr limitat de cazuri au fost descoperite în rândul unor persoane care s-au întors din Europa și nu există o răspândire comunitară. Din primele informații despre îngrijirea autorităților din Ierusalim nu le-au confirmat încă, se pare că varianta unui tampon apărut în probe prelevate prin care au fost secvențiate în laboratoare.

Citeste si: Bilanț coronavirus: 2.236 cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Organizația Mondială a Sănătății a denumit Deltacron drept o combinație de variante care a fost descoperită și în cazul unor persoane din Franța, Țările de Jos și Danemarca. 

Se pare că este vorba despre o combinare a virusului care se produce atnci când două virusuri diferite, în acest caz Delta și Omicron, schimbă cantități mari de informație genetică, din care rezultă

apariția unui nou virus. 

„Majoritatea acestor virusuri în urma schimbului enorm de coduri genetice nu sunt eficiente pentru a infecta oamenii, însă uneori apare unul din acest gen care poate deveni eficient”, a declarat directorul programului pentru urgențe sanitare la OMS, Mike Ryan.

Tot ce trebuie să știi despre noua variantă COVID-19

Până în acest moment nu sunt cunoscute daunele provocate de această variantă și evoluția exactă a virusului.

Tot ce se știe că infectările cu această tulpină cresc de la o zi la alta, iar Europa ar putea fi lovită de un val 6 al pandemiei. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Noua tulpină Deltacron ia proporții în Europa. Avertismentul medicilor: „Formele sunt severe”/Revin restricții în România?

Simptomele apărute în cazul infectării cu Deltacron sunt similare cu cele apărute în cazul tulpinilor Delta și Omicron. Cei care se infectează cu Deltacron pot acuza: dureri de cap, febră, dureri de gât, frisoane și stare generală proastă. În cazurile mai grave se poate vorbi și despre dificultăți respiratorii.  

Ar trebui să ne îngrijoreze noua mutație a coronavirusului?

Studiile recente ale Deltacron au arătat că cei care care adulme virusul cu o precizie mare sunt câinii, notează Reuters. Cercetătorii susțin că este rea devreme pentru a ști dacă infecțiile cu Deltacron vor fi transmisibile sau vor provoca boli severe, a spus Philippe Colson de la IHU Mediterranee

Infection din Marsilia, Franța, autorul principal al unui raport.

„În timpul pandemiei SARS-CoV-2, două sau mai multe variante au co-circulat în aceleași perioade de timp și în aceleași zone geografice... Acest lucru a creat oportunități de recombinare între aceste două variante”, a spus Colson adăugând că echipa sa a conceput un test PCR care „poate testa rapid probe pozitive pentru prezența acestui... virus”. 

Citeste si: VIDEO- Românii călătoresc mai mult de când s-au ridicat restricții

Noile cercetări arată că virusul poate fi adulmecat de către câini, iar acest lucru i-ar putea ajuta să detecteze persoanele infectate cu coronavirus.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Maria Van Kerkhove, responsabilă tehnică din partea OMS, a mărturisit că după doi ani de pandemie există o capacitate globală în ceea ce privește diagnosticarea și secvenția genetică a coronavirusului considerabilă, la care deja se renunță pe măsură ce număr de cazuri în scădere.

Aceasta a fost important să fie menținute și să folosească aceste capacități „deoarece cât timp virusul rămâne în circulație spus și mai multe posibilități să sufere mutații. Posibilitate unei recombinări (a variantelor) rămâne în continuare valabilă”.

Citeste si: Austria, prima țară care reintroduce obligativitatea purtării măștii FFP2

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si