Românii sărbătoresc pe 20 decembrie Ignatul, este ziua în care majoritatea gospodarilor sacrifică porcii pentru a pregăti preparatele tradiționale.

Specialiștii atrag atenția asupra modalităților în care este tăiat porcul

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă românilor să-și procure carnea, în aceasta perioadă, doar din unitățile autorizate de un medic veterinar.

Citește și: Când este Ignatul 2022? Tradiţii şi obiceiuri

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Specialiștii îi avertizează pe românii care sacrifică porcul în gospodărie fără ca acesta să primească avizul unui medic veterinar. Aceștia ar putea fi sancționați.

Înainte de a sacrifica porcul trebuie să primiți și avizul unui medic veterinar

Acest control și probele au rolul de a verifica starea de sănătate a animalului și dacă carnea poate fi consumată în condiții sigure.

Citește și: Postul Crăciunului 2022 începe marți, 15 noiembrie. Ce nu ai voie să faci în această perioadă?

Specialiștii recomandă să așteptați obținerea rezultatului examinării pentru Trichinella spp., iar rezultatul să fie unul negativ. Doar așa carnea poate fi consumată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si