Românii sărbătoresc pe 20 decembrie Ignatul, este ziua în care majoritatea gospodarilor sacrifică porcii pentru a pregăti preparatele tradiționale.
Specialiștii atrag atenția asupra modalităților în care este tăiat porcul
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă românilor să-și procure carnea, în aceasta perioadă, doar din unitățile autorizate de un medic veterinar.
Citește și: Când este Ignatul 2022? Tradiţii şi obiceiuri
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Specialiștii îi avertizează pe românii care sacrifică porcul în gospodărie fără ca acesta să primească avizul unui medic veterinar. Aceștia ar putea fi sancționați.
Înainte de a sacrifica porcul trebuie să primiți și avizul unui medic veterinar
Acest control și probele au rolul de a verifica starea de sănătate a animalului și dacă carnea poate fi consumată în condiții sigure.
Citește și: Postul Crăciunului 2022 începe marți, 15 noiembrie. Ce nu ai voie să faci în această perioadă?
Specialiștii recomandă să așteptați obținerea rezultatului examinării pentru Trichinella spp., iar rezultatul să fie unul negativ. Doar așa carnea poate fi consumată.