O renovare completa a casei poate fi un moment greu atat pentru tine cat si pentru relatia ta. Cu toate acestea, poate fi un proces distractiv si relaxant daca stii cateva lucruri de baza. Iar la sfarsit, te vei bucura de noua ta casa iar zilele intregi in care ai muncit vor ramane doar o amintire placuta, la care te vei gandi mereu cu bucurie. Acestea fiind spuse, noi ne-am gandit sa te ajutam cu cateva mici trucuri si sfaturi generale, care te vor ajuta cu siguranta sa obtii rezultatele dorite.

Siguranta e pe primul loc

Inainte sa te apuci de renovare, trebuie sa te asiguri ca intregul proces se va desfasura in maxima siguranta atat pentru tine cat si pentru echipa sau persoana care te ajuta. Noi iti recomandam sa investesti in cateva plase folosite pentru protectie constructii care te vor ajuta sa protejezi atat cladirea in sine cat si persoanele care participa la renovare. Nimic nu e mai important ca siguranta.

Obtine toate autorizatiile necesare

Pe langa masurile de siguranta, asigura-te ca ai si toate hartiile si aprobarile necesare. Mai ales in cazul in care locuiesti intr-o casa veche, protejata prin lege. Da, va trebui sa faci cateva drumuri la primarie si la toate institutiile implicate si la un moment dat s-ar putea sa te razgandesti, insa risti amenzi de pana la 40.000

de lei daca te apuci de renovari serioase fara nicio aprobare.

Stabileste clar un buget

Stim, e destul de usor sa iti faci planuri marete si sa visezi cu ochii deschisi la o casa desprinsa din reviste. Insa asta necesita un buget destul de mare si bine pus la punct. Asa ca noi te sfatuim sa iti iei putin timp si sa analizezi toate preturile, sa iti intrebi prietenii, sa cercetezi cat mai mult piata si sa iti alegi cu grija firma cu care vei lucra.

Iar la final, mai adauga inca 20% la suma alocata pentru renovari, in caz ca vor aparea situatii neprevazute.

Renoveaza pentru viitor

Vei vedea probabil ca in fiecare an apar trenduri noi pe piata imobiliara si a renovarilor. Insa trendurile se schimba. Noi iti recomandam sa mergi pe metode clasice si sa pastrezi trendurile strict pentru accesorizare. Daca investesti in finisaje de inalta calitate acum, nu vei regreta aceasta decizie peste cativa ani pentru ca stim cu totii ca oamenii isi schimba opiniile, iar chiuveta aceea din sticla pe care te gandesti sa o montezi acum la baie nu ti se va mai parea atat de grozava peste cativa ani.

Distreaza-te

La sfarsitul zilei, renovarea nu trebuie sa fie un proces enervant si stresant. E important sa te si distrezi in timpul intregii lucrari. Pentru ca stim cu totii ca niciun sentiment nu se compara cu bucuria de a vedea cum casa ta se transforma treptat in caminul visurilor tale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si