Toți elevii din Brașov, cu excepția celor din ciclul primar revin la școala online, după creșterea accelerată a incidenței în oraș și intrarea în scenariul roșu.

De asemenea, cursurile în 20 de unităţi de învăţământ din Sălaj au fost suspendate, începând de joi, din cauza incidenţei ridicate a cazurilor de CODIV-19 și a confirmării unor focare în rândul copiilor sau personalului. Situația este asemănătoare în Buzău, Bacău, Harghita sau Caraș-Severin. 

Citeste si: Focar COVID-19 la o altă școală. Autoritățile au intrat în alertă

Scenariul roșu în Brașov

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a anunţat că oraşul intră din nou în scenariul roşu, cu restricţiile aferente, după ce rata de infectare a ajuns la 3,16 la mie. Măsurile de restricţie au intrat în vigoare de vineri.

"Pentru următoarele două săptămâni, vor rămâne deschise creşele şi grădiniţele, iar la şcoală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0- IV), la celelalte clase şcoala urmând a se desfăşura integral on-line", a anunțat edilul local.

Un număr de 35 de elevi şi 17 persoane angajate în învăţământul braşovean au fost confirmate cu COVID-19, fiind afectate 19 clase, care au trecut în online de la data confirmării cazurilor timp de două săptămâni, a informat zilele trecute Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov.

Citeste si: VIDEO- Vaccinare cu reacții adverse. Medicii ne explică fiecare caz

20 de școli închise în județul Sălaj

Cursurile în 20 de unităţi de învăţământ din Sălaj au fost suspendate, începând de joi, din cauza incidenţei ridicate a cazurilor de CODIV-19 la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale sau ca urmare a confirmării unor focare în rândul copiilor sau personalului, transmite Agerpres.

Potrivit unei hotărâri luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj, e vorba despre şcoli şi grădiniţe din Zalău şi comunele Bălan, Treznea şi Fildu de Jos, unde s-a reactivat scenariul roșu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Carantină din cauza virusului Sars-COV-2. Care sunt zonele vizate din România

S-a ieșit din scenariul verde în Buzău. Elevii, înapoi în online

Şcolile din municipiul Buzău intră, de luni, în scenariul galben, după ce rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus a depăşit pragul de 1 caz la mia de locuitori, conform News.ro.

Odată cu trecerea în scenariul galben, luni, vor mai merge la cursuri doar preşcolarii din municipiul Buzău, elevii din ciclul primar şi elevii din clasele terminale, a 8-a, a 12-a de liceu şi a 11-a de şcoală profesională.

Potrivit subprefectului judeţului Buzău, Adina Moiseanu, vineri, rata de incidenţă a a cazurilor de COVID 19 în municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns la 1.03, ceea ce ce înseamnă că luni şcolile vor trece în scenariul galben. În municipiul Buzău, în ultimele 14 zile s-au înregistrat 135 de cazuri de coronavirus virus.

Situaţia epidemiologică va fi reanalizată la finalul celor 14 zile de scenariu galben şi, în funcţie de rata de incidenţă, se va stabili cum se vor desfăşura cursurile, în continuare.

56 de școli din Harghita în scenariul doi

Numărul şcolilor care vor funcţiona în scenariul 2 a crescut uşor în Harghita, decizia fiind luată vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat scenariile propuse de către consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare şi avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi de către Direcţia de Sănătate Publică, pe baza ratei de incidenţă a îmbolnăvirilor din localităţi.

Potrivit unei informări a Instituţiei Prefectului, dintre cele 423 de unităţi de învăţământ din judeţul Harghita, 366 vor aplica scenariul 1, adică toţi elevii vor merge la şcoală, iar 56 vor funcţiona în scenariul 2, respectiv cele din Gheorgheni, Topliţa, Băile Tuşnad, Brădeşti, Ciumani, Sărmaş şi Voşlăbeni.

Numărul a crescut faţă de această săptămână, când 41 de şcoli, din patru localităţi, au funcţionat în scenariul doi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus, 19 februarie. Numărul pacienţilor de la ATI a crescut uşor

Alte clase sau școli închise în România

În Bistrița Năsăud, printre persoanele confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore se află şi 8 cadre didactice din cadrul unor unităţi de învăţământ din judeţ, precum şi patru elevi din cadrul unor unităţi de învăţământ din judeţ.

Creşte din nou numărul infectărilor cu noul coronavirus în Ialomița. Inspectoratul Şcolar Judeţean a anunţat, ieri, că la nivelul judeţului, 22 de clase au activitatea suspendată din cauza infectărilor cu COVID-19.

Unsprezece dintre acestea se află în cadrul şcolilor Malu şi Sfântu Gheorghe, unităţi de învăţământ închise din cauza carantinei zonale în care a fost inclusă comuna Sfântu Gheorghe. Totodată, 15 elevi şi 3 profesori au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru COVID-19.

Clase închise în județul Bacău. „De la reluarea cursurilor, din 8 februarie, s-au înregistrat 27 de cazuri de infectare la elevi și 12 la personalul din școli. La acest moment, cursurile sunt suspendate la cinci clase, în tot județul Bacău”, a declarat prof. Ida Vlad, inspector școlar general.

În scenariul roșu sunt acum încadrate Școala Holt, Școala Gimnazială Letea Veche și Grădinița Ruși Ciutea, dar, după noile norme, chiar și aici merg la cursuri, fizic, copiii de nivel preșcolar și elevii de la clasele primare (pentru că rata este mai mică de 6 la mie). De altfel, Letea Veche are cea mai mare rată de incidență cumulată din ultimele 2 săptămâni, 4.22, după cum arată datele publicate pe site-ul DSP Bacău.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si