Olanda a anunțat că începând de joi românii care sosesc în țară trebuie să se autoizoleze 14 zile. E a zecea țară a Uniunii Europene care ia o astfel de decizie în cazul românilor. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că tuturor cetățenilor care se deplasează din România în Olanda „le este recomandată ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile” din momentul intrării pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos.

Citeste si: Țările cu o rată mică de mortalitate la Covid au avut noroc cu vaccinul BCG- studiu

Potrivit Ministerului olandez al Sănătății, Bunăstării și Sportului, toți pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Țărilor de Jos, indiferent de țara din care sau spre care călătoresc, au obligația de a completa o declarație de sănătate pe propria răspundere. Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificări aleatorii ale pasagerilor, solicitând prezentarea declarației completate și semnate, conform sursei citate.

Ce țări au impus restricții pentru români

Sunt 12 state din UE în momentul de față care au impus restricții pentru români. Austria s-a alăturat joi statelor care au impus restricţii de călătorie pentru români. De joi, cine nu are un test negativ, făcut în ultimele patru zile, va intra în carantină de cum va păşi pe teritoriul austriac, iar cine nu respectă regula va fi amendat cu peste 1.400

de euro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Bani de la stat pentru studenți și pensionari

România este în primele cinci țări cu cea mai mare rată a infectărilor la suta de mii de locuitori din Uniunea Europeană, iar situația îngrijorează autoritățile de la Viena.Românii pot intra în Austria doar dacă au un certificat- în limba engleză sau germană- de test negativ pentru infecția cu Covid-19 făcut în ultimele 4 zile.

Citeste si: Un alt președinte de țară, confirmat pozitiv cu coronavirus

Norvegia, Finlanda și Malta nu permit deloc pentru moment accesul celor care vin din România. Alte state precum Olanda, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia ne obligă să stăm în izolare 14 zile după sosire.

În Cipru, românii sunt primiți doar dacă au un test negativ la testarea pentru Covid-19, făcută cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în această țară. România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista țărilor consideate cu risc redus. Cei care vor merge în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si