Meteorologii anunță că azi, 13 iulie, este cea mai călduroasă zi de până acum, temperaturile ajungând chiar și până la 40 de grade. 

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a explicat, la Antena 3, ce putem face pentru a ne proteja de căldură și a preveni efectele negative. 

Citește și: VIDEO- Măsuri pentru a combate canicula: au fost deschise noi puncte de prim-ajutor

"Constatăm o creștere a numărului de solicitări. Dacă ne referim la ultimile 24h, avem o creștere cu 10% a numărului total de solicitări, față de aceeași zi a săptămânii trecute, iar când vorbim de urgențele de cod roșu și cod galben, creșterea este chiar cu 14%.", a precizat medicul Alis Grasu, la Antena 3 CNN. 

Persoanele cu probleme de sănătate sunt sfătuite să nu iasă din casă

"Cel mai important sfat pentru ziua de astăzi, când temperaturile se anunță a fi foarte ridicate, este ca persoanele care au probleme de sănătate și nu sunt absolut nevoite să plece de acasă să rămână acasă în condiții de siguranță, în incinte ventilate, să se hidrateze corespunzător, să urmeze sfaturile medicilor curanți și să-și ia medicația la timp. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Furtună violentă în mai multe județe din țară! Cel puțin 4 persoane au fost rănite

Pentru ceilalți, indicat ar fi ca, în intervalul 11:00-18:00, să nu se facă deplasări mari în căldura de afară, să nu se facă sport, să nu se facă efort fizic și nici expunere voluntară la soare, respectiv plajă. 

Citește și: VIDEO- Vreme la extreme în Europa. Căldura a fost întreruptă brusc de furtuni violente

Când se pleacă de acasă, să se poarte îmbrăcăminte amplă, vaporoasă, de culoare deschisă, din fibre naturale, pe cât posibil, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală, iar capul obligatoriu va fi protejat cu pălărie, șapcă sau umbrelă.", spune managerul SABIF. 

Măsuri pentru a combate canicula: au fost deschise noi puncte de prim-ajutor

Autoritățile au luat primele măsuri pentru a combate canicula. S-au montat mai multe containere în care cei care se simt rău din cauza căldurii pot beneficia de asistență medicală gratuită. 

Un container anticaniculă a fost deschis abia ieri, după câteva zile în care mercurul din  termometre  a depășit la Oradea, valori de peste 30 de grade Celsius. Chiar și așa, centrul medical improvizat nu a dus lipsă de clienți în prima zi de funcționare. Majoritatea celor care i-au trecut pragul, suferă de diverse afecțiuni.

Citește și:  VIDEO- Zi de foc în România! Temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Sunt mulțumit că pot intra măcar să beau un pahar de apă, pe căldura asta nu-i ușor. Am venit cu soacra de pe bulevardul Dacia, pe jos”.

Chiar dacă au văzut că afară sunt peste 33 de grade Celsius, mulți nu au ținut cont de sfaturile specialiștilor și au ieșit să facă piața, chiar în mijlocul zilei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si