Gândurile profesoarei Nesreen Abu ElFadel s-au îndreptat imediat către elevii ei când a simțit cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade care a lovit Marocul.

Nesreen se afla în Marrakech, capitala țării, dar satul de munte care găzduia școala și elevii ei, Adaseel,  era mult mai aproape de epicentrul seismului.

Citește și: VIDEO- Imagini șocante surprinse cu doar câteva minute înainte de cutremurul devastator din Maroc. Misterul „luminilor albastre” care au fulgerat pe cer. Bilanțul tragediei a ajuns la 2.900 de victime

Profesoara de limbă arabă și franceză s-a întors a doua zi la Adaseel și a mers din casă în casă ca să-și caute copiii.

Ea a descoperit cu groază că toți cei 32 de elevi- cu vârste cuprinse între șase și 12 ani- au murit în seismul devastator din 8 septembrie 2023.

„Mi-am imaginat că țin foaia de prezență a clasei mele"

„M-am dus în sat și am început să întreb despre copiii mei: „Unde este Somaya? Unde este Youssef? Unde este fata asta? Unde este băiatul ăla?”

Răspunsul a venit câteva ore mai târziu: „Toți sunt morți”, a povestit profesoara.

„Mi-am imaginat că țin foaia de prezență a clasei mele și trag câte o linie în dreptul numelui unui elev, unul după altul, până când am șters 32 de nume; toți sunt acum morți”, a spus ea pentru BBC.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Toți cei 32 de elevi ai unei clase au murit în cutremurul din Maroc

Profesoara spune că elevii ei erau "îngeri"

[Sursa foto: BBC News]

"Khadija era preferata mea"

Profesoara ElFadel și-a amintit cum a auzit despre ceea ce sa întâmplat cu Khadija, o fetiță în vârstă de șase ani.

Salvatorii au găsit cadavrul copilului întins lângă fratele ei Mohamed și cele două surori ale ei, Mena și Hanan. Toți fuseseră în patul lor- probabil adormiți- în timpul cutremurului și toți mergeau la școala doamnei ElFadel.

"Khadija era preferata mea. Era foarte drăguță, inteligentă, activă și îi plăcea să cânte. Obișnuia să vină la mine acasă și îmi plăcea să studiez și să vorbesc cu ea", își amintește femeia.

Citește și: Povestea dureroasă a unui bărbat care și-a pierdut familia sub dărâmăturile din Maroc. A rămas doar cu fiul. "Acum am mai rămas doi”

Profesoara de limbi străine și-a descris elevii drept „îngeri”. Erau copii respectuoși, dornici să învețe.

În ciuda luptei cu sărăcia și cu o criză zdrobitoare a costului vieții, copiii și familiile lor s-au gândit că mersul la școală ca fiind „cel mai important lucru din lume”.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Clasa goală, fără "îngeri"

[Sursa foto: BBC News]

Cei 32 de copii au fost printre cei aproape 3.000 de oameni uciși de cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Maroc, care a avut loc în seara zilei de 8 septembrie 2023.

Citește și: Bucuria și tristețea unei mame din Maroc: fiica ei de 10 ani a fost scoasă de sub dărâmături, dar băiatul său nu a supraviețuit

Zonele cele mai afectate au fost cele de la sud de Marrakech, unde multe sate de munte au fost complet distruse. Adaseel era unul dintre acele locuri.

Școala nu a fost distrusă complet, dar copiii erau acasă la ora 23 când s-a produs seismul

[Sursa foto: BBC News]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si