Toți pașii pe care trebuie să-i urmezi, pentru a implementa un program eficient de reciclare la locul de muncă

Prin separarea corectă a gunoiului, materialele reciclabile pot fi recuperate și reutilizate, iar, astfel, vei contribui atât tu, cât și angajații tăi la reducerea extragerilor de noi resurse naturale din pământ. Așadar, poți implementa un sistem de separare a deșeurilor cu ajutorul sacilor menajeri de culori diferite, aceasta fiind una dintre cele mai simple și eficiente metode prin care poți promova colectarea corectă a lucrurilor care nu îți mai sunt de folos.

Alis Pop, vineri 19 iulie 2024 , 16:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mai jos vei găsi pașii prin care poți selecta și tu corect  deșeurile provenite din firma ta:

1. Identifică care sunt categoriile de deșeuri

Primul pas pe care trebuie să-l faci este acela de a stabili ce tipuri de gunoi produci cel mai mult în cadrul firmei tale. De exemplu, cele mai întâlnite resturi sunt hârtia și cartonul, plasticul, sticla, metalul sau cele alimentare.

2. Alege sacii de gunoi de culori diferite

Următorul pas pe care trebuie să-l urmezi este acela de a stabili exact ce culoare atribui fiecărui tip de deșeu în parte. Așadar, intră pe vectordirect.ro și cumpără saci de gunoi de nuanțe diferite, pentru a putea fi mult mai ușor să identifici conținutul fiecărui coș în parte. De asemenea, te poți folosi de modelul deja stabilit de autorități, cum ar fi albastru pentru hârtie și carton, galben pentru plastic și metal sau verde pentru sticlă.

3. Poziționează strategic locul de colectare

Mai departe, ca angajații tăi să participe în mod constant la separarea deșeurilor, este important să așezi tomberoanele în locuri ușor accesibile și circulate cât mai des de aceștia, cum ar fi în sălile de conferințe, zona unde se ia masa sau în birouri.

4. Instruiește-ți angajații

Un alt punct la fel de important este acela de a-ți informa angajații de noile implementări. Prin urmare, trebuie să organizezi diferite ședințe, unde să le aduci la cunoștință importanța reciclării, dar și cum trebuie să folosească corect sacii de gunoi, în funcție de culoarea atribuită. Mai mult decât atât, poți aplica niște postere, deasupra fiecărui coș de gunoi, prin care, cu ajutorul imaginilor, să se vadă mai clar pentru ce a fost alocat fiecare recipient în parte. 

5. Încheie un contract de colaborare cu o firmă de salubritate

Nu în ultimul rând, pentru ca toate deșeurile separate să fie gestionate corespunzător, este important să închei un contract cu o companie specializată, care să vină periodic la tine la firmă și să colecteze toate gunoaiele. Prin urmare, aceștia se vor asigura de faptul că materialele reciclabile sunt prelucrate și valorificate în mod corect, contribuind, astfel, la un mediu cât mai curat și mai sănătos.

În concluzie, după ce ai parcurs toți acei pași prezentați mai sus, este foarte important să monitorizezi și să evaluezi periodic dacă funcționează așa cum te-ai așteptat acest nou program implementat de tine. În plus, poți numi o persoană care să verifice aleatoriu conținutul tomberoanelor sau chiar poți solicita un  feedback din partea angajaților tăi, care îți pot da idei valoroase despre modul în care să îmbunătățești această tehnică. Tu ce părere ai despre sacii de menaj colorați?

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț,... „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere
spotmedia.ro
Mărturia femeii care a fost drogată de soț și violată de zeci de bărbați: M-au privit... Mărturia femeii care a fost drogată de soț și violată de zeci de bărbați: M-au privit ca pe o păpușă de cârpă, ca pe un sac de gunoi
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si