Multi poftesc la celebrii carnati de Plescoi, dar prea putini ii mai prepara manual, dupa vechea reteta care i-a consacrat.Pe rafturile magazinelor gasim din ce in ce mai des carnati de Plescoi doar cu numele.

Buzoienii din Plescoi, care au crescut cu delicatesa pe masa simt imediat diferenta. Gustul carnatului de plescoi adevarat este aromat, iute iar produsul are o culoare negricioasa.

Nestiutorii nu-si dau insa, seama, doar dupa aspect.

Cel mai renumit producator de carnati de Plescoi ne dezvaluie vechea reteta ,  care face diferenta intre marii competitori de pe piata. Delicatesa traditionala se face din carne de oaie si vita, la care se adauga mirodenii:

Odata tocata si amestecata cu usturoi si ardei iute, carnea ajunsa in mat e gata de afumat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Gabriel Nedelcu, angajat: ne aflam la slubsol, unde afumam numai cu lemn de fag si rumegus pentru aroma si culoare. Fumul de aici pleaca sus, in celula. Acestia sunt carnatii dupa primul fum. Acum ii presam, dupa ce terminam de presat urmeaza fumul doi.

Cum ajung, insa, unii carnati de Plescoi sa fie contrafacuti? In goana dupa profit, si nu dupa calitate, unii producatori nu respecta compozitia. Dupa ce umplu produsul cu aditivi, amatorii sar si peste afumarea traditionala.

Traian Papuc, producator: au aparut tot felul de impostori care produc asa zisele produse traditionale. Folosind in loc de fum natural esenta de fum pentru a da gust de fum.

In magazine, carnatii de Plescoi se vand cu aproximativ 50 de lei pe kilogram.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si