Close sidebar
Close sidebar

Toti soferii trebuie sa stie acest truc. Scapi de amenda daca politistul nu a completat acest camp in procesul verbal

Soferii care au ramas fara permis pentru diverse abateri rutiere vor scapa de sanctiune daca agentul de politie nu mentioneaza in procesul-verbal, in mod expres, sanctiunea complementara a suspendarii dreptului de a conduce, precum si perioada suspendarii. Decizia apartine Curtii Supreme.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Agentii de circulatie vor fi obligati de acum incolo sa noteze in procesele verbale durata masurilor luate fata de soferul pedepsit cat si temeiul legal in baza caruia i-a fost aplicata contraventia.

Judecatori ai Curtii Supreme au analizat, luni, un recurs in interesul legii facut de Curtea de Apel Ploiesti, referitor la valabilitatea proceselor-verbale de contraventie, prin care soferii primesc si sanctiunea complementara a suspendarii temporare a dreptului de conducere.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Concret, instantei i s-a cerut sa stabileasca daca este suficient ca in procesul-verbal de contraventie sa fie trecuta doar masura retinerii permisului de conducere sau trebuie sa fie inscrise, in mod expres, si masura suspendarii dreptului de a conduce, a duratei acestei masuri si temeiul legal.

Instanta a stabilit ca agentul de politie trebuie sa treaca in documentul de contraventie si celelalte mentiuni. in caz contrar, sanctiunea complementara a suspendarii dreptului de a circula este nula.

Curtea Suprema a ajuns sa judece aceasta problema dupa ce a fost sesizata ca in practica judecatoreasca au fost date mai multe solutii diferite.

Decizia actuala a instantei va fi obligatorie pentru toate instantele din Romania, imediat ce va fi publicata in Monitorul Oficial, noteaza cei de la Romania TV.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI