Setul potrivit de jante nu numai că poate îmbunătăți aspectul vehiculului tău, dar poate ajuta mult și la obținerea unei performanțe optime, pe termen lung. În rândurile următoare vei putea descoperi aproape tot ce trebuie să știi despre alegerea jantelor potrivite pentru mașina ta, inclusiv cum să selectezi dimensiunea potrivită, diferențele dintre jantele de 16 inch și cele de 17 inch și ce înseamnă „ET”-ul  de pe jante.

Iată tot ce ar fi indicat să cunoști despre jantele mașinii!

1. Cum să alegi jantele în funcție de dimensiune

Dacă intenționezi să-ți tunezi mașina cu niște jante diferite față de cele originale, este important să înțelegi modul în care dimensiunea jantelor îți poate afecta automobilul. Când optezi pentru jante mai mari, cum ar fi cele de 17 inchi sau 18 inchi, este esențial să optezi pentru anvelope cu o înălțime mai mică. Acest lucru se face pentru a preveni orice tip de probleme potențiale, de exemplu anvelope care ating părți din corpul mașinii sau care pot genera probleme legate de direcția mașinii tale. Dacă ești în căutare de jante auto, încearcă să le achiziționezi de la comercianți recunoscuți pe piața din țara noastra ca janta.ro sau dintr-un service specializat. De asemenea, ar fi indicat ca înainte de instalarea unui nou tip de jantă să consulți un profesionist și manualul mașinii tale pentru a determina dimensiunea ideală a jantei pentru vehiculul tău.

2. Cea mai importantă diferență dintre jantele de 16 inch și 17 inch

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Una dintre dezbaterile comune în rândul pasionaților de automobile se învârte în jurul alegerii dintre jantele de 16 inch și 17 inch. În timp ce ambele dimensiuni au propriile avantaje, principala diferență constă în aspectul general și performanța vehiculului. Jantele de 16 inch sunt, în general, preferate pentru durabilitatea și capacitatea lor de a oferi o călătorie mai lină, în special pe drumuri dificile. Pe de altă parte, jantele de 17 inch sunt cunoscute pentru aspectul lor mai sportiv și capacitățile îmbunătățite de manipulare a mașinii. În cele din urmă, decizia ar fi indicat să se bazeze pe preferințele tale personale și pe nevoile tale de condus.

3. Ce înseamnă „ET” pe jante

Dacă ai întâlnit vreodată termenul „ET” atunci când ai achiziționat jante, este posibil să te fi întrebat ce înseamnă. „ET” înseamnă „Einpresstiefe” în limba germană, ceea ce se traduce prin „offset” în limba engleză. Este un parametru stabilit de producătorul mașinii pentru a determina poziționarea ideală a jantei în raport cu butucul roții. Decalajul este esențial pentru a menține alinierea corectă a roților și pentru a te asigura că jantele se potrivesc corect pe vehiculul tău. Atunci când alegi jante, este esențial să iei în considerare decalajul recomandat specificat de producătorul mașinii pentru a evita eventualele probleme.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În concluzie, alegerea jantelor potrivite pentru mașina ta nu înseamnă doar estetică, ci și performanță și siguranță. Înțelegerea modului de alegere a jantelor în funcție de dimensiune, diferențele dintre jantele de 16 inch și 17 inch și ceea ce reprezintă „ET” pe jante sunt, toate, elemente importante în funcție de care vei putea lua o decizie în cunoștință de cauză. Nu uita să consulți experții și manualul mașinii tale pentru a te asigura că alegi jantele potrivite pentru automobilul tău și stilul tău de condus!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si