Close sidebar
Close sidebar

Totul despre jocul Balena albastra, care a luat mintile adolescentilor

Se raspandeste ca o molima si este la fel de mortala. "Balena albastra", jocul inventat in Rusia, a ajuns si in tara noastra si doar o minune a facut, ca pana acum sa nu asistam la sinucideri si mutilari. Va invitam dragi parinti sa urmariti cu mare atentie materialul cutremurator. Va avertizam ca urmeaza informatii care va pot afecta emotional!

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

" Este doar un gol in momentul asta, era scopul vietii mele. Nu mai exista nimic altceva pentru mine."

Cu sufletul distrus de durere, aceasta mama nu isi mai vede fiica decat in fotografii. Adolescenta din Rusia a fost printre primele victime ale infamului joc "Balena Albastra".

Yana Palenkova, mama victima: "Jumatate din oras m-a sunat din cauza fotografiilor.
Am avut nevoie de tratament psihiatric."


Rina, asa cum o chema pe tanara, a intrat in "hora" celor 50 de porunci, hotarata sa le duca la capat. Doar ca ultima este si cea finala, cu adevarat: suicidul.

Balena Albastra a pornit inca de acum cativa ani, in Federatia Rusa, pe retelele de socializare. Adolescentii sunt cei vizati de catre diferiti "mentori", care le ofera o lista cu 50 de asa-zise provocari.
Timp de 50 de zile copiii trebuie sa dovedeasca faptul ca indeplinesc cerintele, chiar daca acestea includ grozavii precum auto-mutilarea.

Filip, activisit anti-suicid: "Tot misterul, descifrarea, sunt facute pentru a atrage copii. Videoclipurile nu au niciun sens, dar le ofera, totusi, copiilor disperati. Ii ghideaza pentru a-si face curaj."

Pustii sunt indemnati sa se trezeasca la 4:20 dimineata, pentru a asculta melodii cu versuri suicidale, sa urmareasca videoclipuri.
Totul culmineaza cu ultima zi, in care li se spune ca trebuie sa se sinucida!

"Cum gasesc si eu un site sa ma inscriu la "Balena Albastra"? Fata, dar esti tanara, ai toata viata inainte, de ce vrei sa intri in prostiile astea? Dar sunt reale? Poftim? Sunt reale? Nu, nu sunt reale."     

Prin asta trece de cateva saptamani acest tanar din Ploiesti.
Cineva s-a folosit de numarul sau de telefon pentru a-l prezenta drept "mentor" al Balenei Albastre.

"Daca doresti sa te inscrii acceseaza numarul de telefon, care era numarul meu, si poate eu sunt calauza lui. Calauza celui care suna."

Iar adolescentii il suna incontinuu.

"Am gasit numarul asta pe facebook si m-am gandit sa sun. Asa, in legatura cu? Balena Albastra? Iti spun ca n-am nicio legatura cu postarea respectiva. Bine…"

Grav nu este doar faptul ca cineva i-a furat identitatea, cat mai ales faptul ca tot mai multi copii par interesati de acest joc.

Gabriel Crumpei, psihiatru: "Tanarul nu stie exact cine este, ce poate, nu stie in cine sa aiba incredere, este bulversat de schimbarile care apar la 6 luni si, in felul acesta, este vulnerabil."

De altfel, cinci copii din Iasi au ajuns la spital vinerea trecuta, dupa ce au experimentat ceva asemanator. Din fericire, starea lor este buna.

Dr.Tamara Rosu, pdc Spitalul de Copii Iasi: "Astazi vor fi externati 4 copii, al cincilea copil va fi externat maine, deoarece are nevoie de consult de psihiatrie si o consiliere psihologica."

Arestat anul trecut de autoritatile ruse, un tanar de 21 de ani este considerat "tatal" balenei albastre. Filip Budeikin a declarat, insa, ca nu facea altceva decat sa le ofere adolescentilor ceea ce le lipsea: caldura, intelegere si comunicare.

Anca Boalca, psiholog: "Acest concept se bazeaza pe frica. Se instaureaza frica si, pe fondul fricii, copilul se blocheaza si merge pe pasii indicati de mentor."

Iar cei care joaca acest rol de mentor sunt considerati psihopati.

Anca Boalca, psiholog: "Nu-l intereseaza ce se intampla cu victima respectiva, nu-l impresioneaza emotia victimei, nu-l impresioneaza mila, nu-l impresioneaza absolut nimic."

" Din fericire, Blue Whale inca nu a ajuns un flagel si in Romania. Si asta se vede cel mai bine pe retelele de socializare, unde hashtagul bluewhale, sau hashtagul tradus in romania, balenaalbastra, nu prea a strans decat articole in care sunt mentionate efectele nocive ale acestui joc extrem de periculos."

Chiar si asa, politistii trag un semnal de alarma.

Georgian Dragan, pdc IGPR: "Recomandam, dupa cum spuneam, parintilor sa fie foarte atenti la ce site-uri acceseaza copiii, sa aiba un dialog cu acestia, iar in cazul in care observam ca anumite comportamente se schimba, inclusiv in mediul on-line, sa alertam de indata autoritatile."

In Rusia, aproximativ 130 de sinucideri ale adolescentilor au fost puse pe seama acestui joc. In Romania, politistii nu au primit, deocamdata, nicio plangere in legatura cu "balena albastra"
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI