Lia Olguța Vasilescu s-a nascut la 18 noiembrie 1974, în Craiova și a absolvit Facultatea de Litere si Istorie din Craiova, specializarea română-italiană, în anul 1997 și Colegiul Național de Apărare în anul 2001. Este doctorand în sociologie la Universitatea din București. Activitatea profesională a început-o ca redactor cotidianul „Cuvântul Libertăţii” din Craiova și șef Departament Investigaţii-Anchetă, „Cuvântul Libertăţii”, redactor şef adjunct, „Cuvântul Libertăţii”, redactor TVR Craiova.

Lia Olguța Vasilescu este de 6 ani primarul municipiului Craiova

Olguța Vasilescu s-a ales cu un mandat de senator de Dolj și un mandat de primar al Craiovei, între 2012 și 2016. Mai apoi ocupă și funcția de ministru al Transporturilor, iar după ce Liviu Dragnea ajunge la închisoare, Guvernul PSD pică, iar Olguța Vasilescu iese din schemă. Nu pentru mult timp, însă, ea candidând cu succes pentru un nou mandat de primar al Craiovei. Astfel că, între anii 2020 și 2024 va ocupa această funcție.

CV-ul Liei Olguța Vasilescu. Ce funcții publice a mai deținut

Olguța Vasilescu este în politică din anul 1991, fiind promovată și susținută de Corneliu Vadim Tudor. În 2000 a ajuns deputat al României, iar 4 ani mai târziu, Vasilescu a trecut la PSD când a și devenit colegă de partid cu viitorul soț. Claudiu Manda a ajuns în Parlament în anul 2004.

În anul 2000, Olguţa Vasilescu a devenit purtătorul de cuvânt al PRM şi a avansat în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Tineret pe ţară, poziţie pe care şi-a şi păstrat-o până în 2007, la plecarea din partid.

Între timp, Lia Olguţa Vasilescu şi-a continuat studiile cu un curs la Colegiul Naţional de Apărare pe care l-a urmat în 2001.

Totul despre Lia Olguța Vasilescu. CV, avere și cine este soțul fostului ministru al muncii

Totul despre Lia Olguța Vasilescu. CV, avere și cine este soțul fostului ministru al muncii

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț despre testările gratuite de la locul de muncă. S-a ajuns la un consens între PNL și PSD

Conform CV-ului, Olguţa Vasilescu a obţinut şi un doctorat în Sociologie la Universitatea din Bucureşti.

Astfel, pe când Vasilescu era PRM a avut un mandat de deputat de Dolj, între 2000 şi 2004. Odată cu obţinerea titlului de doctor, Lia Olguţa Vasilescu a schimbat însă şi tabăra politică, migrând în 2008 la PSD.

Ea revenit pentru scurt timp la poziţia de deputat şi membru al Comisiei pentru muncă din Parlament. Fiind o apropiată a lui Liviu Dragnea, aceasta ocupă din 2017 ministru al Muncii în Cabinetul Sorin Grindeanu.

Mai multe innformații despre Cv-ul Olguței Vasilescu puteți afla accesând site-ul oficial  cdep.ro/pls/parlam. 

Cine este Claudiu Manda, soțul primarului Craiovei

Iulian Claudiu Manda este un politician român, membru al Parlamentului României, deputat în legislaturile din perioada 2004-2016 și senator în legislatura 2016-2020, ales pe listele PSD. În cadrul activității sale parlamentare, Iulian Claudiu Manda a fost membru în mai multe grupuri parlamentare de prietenie. Iulian Claudiu Manda a studiat contabilitatea și informatica în diverse instituții.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În aprilie 2013, Claudiu Manda a fost ales președinte al PSD Dolj, el fiind singurul candidat. În august 2014, Manda a fost numit în postul de ministru delegat pentru Buget, înlocuindu-l pe Liviu Voinea.

Cei doi politicieni, Olguța Vasilescu impreuna cu Claudiu Manda au hotărât să se căsătorească la sfârşitul anului 2018. Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda se cunosc din 1997, dar au format un cuplu câţiva ani mai târziu. Amândoi au mai fost căsătoriţi şi au, fiecare, câte un băiat din relaţiile anterioare. 

Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda s-au căsătorit în ziua de Dragobete. Cei doi au încercat să țină departe de ochii lumii momentul religios și au amânat petrecerea cea mare pentru 30 martie. Politicienii au ales să-și unească destinele în Sala Mare a Primăriei Craiova, cununia civilă fiind oficiată de primarul Mihail Genoiu.

Citeste si: Doliu în PNL. A murit Dorina Șerbănescu, primarul din Adamclisi, la doar 54 de ani  

Ce avere are Lia Olguța Vasilescu

Conform declarației sale de avere, Lia Olguța Vasilescu, nu este proprietara niciunui imobil, teren sau mașină. În schimb, fosta primăriță din Craiova deține bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

În declaraţia de avere a Olguţei Vasilescu se arată că are trei conturi bancare, cu 6,684 de euro, 142.973 de lei şi  11.364 de lei.

Însă, a capitolul terenuri şi imobile, în dreptul Olguţei Vasilescu nu apare nimic, trecând în declaraţie doar bunurile soţului. Este vorba de un teren de 364 mp în Craiova cumpărat în 2019, pe care se află celebra casă boierească de pe strada Fraţii Goleşti, care a făcut valuri în presă în momentul cumpărării. Claudiu Manda a cumpărat casa respectivă în ianuarie 2019, cu puţin timp înainte de cununia cu Olguţa Vasilescu, anunţând că o parte din bani i-a luat cu împrumut de la trei prieteni.

Casa cu pricina, despre care s-a scris că are piscină, robineţi placaţi cu aur şi clanţe împodobite cu cristale Swarovski, este compusă din demisol, parter şi mansardă. Liderul PSD Dolj, pe atunci senator, ar fi plătit pentru ea 230.000 de euro, însă doar pentru 230 mp din imobil (din 290,93 mp), adică parterul şi mansarda.

În anul 2017, Ministrul Muncii a avut un venit anual de 144.226 de lei din Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Ea a mai primit şi 1.000 de lei pe lună pensie alimentară pentru copilul său, la care s-a adăugat şi alocaţia acestuia de 84 de lei pe lună.

Totodată, în ultima declaraţie de avere publicată de Lia Olguţa Vasilescu apare mai mult numele soţului Claudiu Manda, decât al său. Asta pentru că cele mai multe bunuri şi conturi sunt pe numele europarlamentarului PSD de Dolj. Dacă este să ne luăm după declaraţia depusă în vară, primarul Craiovei nu are nici casă, nici maşină. Doar bijuterii şi ceva bani în conturi (vreo 18.000 de euro). 

Controversele din jurul fostului ministru al muncii

De-a lungul timpului, Olguta Vasilescu s-a obisnuit sa i se aduca cele mai ciudate acuzatii. Iar de cand a ajuns primar al Craiovei, a auzit cateva lucruri la care nu se aștepta.

„Lia Olguta Vasilescu s-a imbatat atat de tare intr-o seara incat a ajuns la spital iar sefii institutiei au inchis sectia de urgenta pentru a nu afla presa”!  Cam asa suna cel mai tare zvon legat de primarita Lia Olguta Vasilescu. Aceasta sustine ca s-a amuzat cand a auzit acest zvon despre ea.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Eu am aflat de la coafor barfa ca in urma cu ceva timp s-a inchis sectia de urgenta pentru ca am fost eu adusa in coma alcoolica. Am ras si am spus ca nu e nimeni atat de idiot sa creada o asa gogomanie, pentru ca daca ar fi fost asa, as fi ajuns direct pe CNN.

Credeti-ma, sunt multi idioti... Inclusiv asistentele care au auzit de la alte asistente ca o asistenta mi-ar fi pus perfuzia. Daca o stie cineva, sa mi-o prezinte si mie... Cu certitudine nu m-a vazut in viata ei, dar e vedeta pe imaginea mea , a scris Lia Olguta Vasilescu pe blogul ei.

Lia Olguta Vasilescu a fost practicanta de karate. Un alt zvon despre aceasta este legat de o bataie pe care ar fi avut-o cu nevasta unui prieten, pe motiv de gelozie.

Citeste si: Lia Olguța Vasilescu împlinește 47 de ani. Cum arăta în tinerețe primarul Craiovei

„Alt zvon ar fi ca m-am batut cu nevasta unui amic, intr-o criza de gelozie si as avea ochiul vanat, iar din acest motiv nu mai ieseam din casa”.

Olguța Vasilescu nu a ezitat să dea un răspuns cu privire la acest zvon. „Adevarul este ca eram in China si de asta nu mai iesisem public o saptamana. Mai tarziu, zvonul s-a schimbat. Ca as fi batut-o pana i-am rupt mana, gandindu-se, probabil, scornitorii, ca nu era credibil sa iau bataie din moment ce sunt antrenor de karate”, a mai adăugat Lia Olguta Vasilescu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si