Totul despre modificarea Codului Rutier. Cine nu-si plateste taxele, ramane pieton. Ce se intampla cu soferii prea furiosi
Codul Rutier trece printr-o adevarata schimbare la fata! Masinile vor fi ridicate din nou, iar soferii care nu-si achitata taxele raman pietoni. Sunt doua dintre modificarile pregatite! Ce se mai schimba, aflam din materialul urmator.
Soferii care isi cumpara o masina, dar nu o declara la timp si nu platesc taxele sunt luati la ochi de guvern.
PETRE, REPORTER KANAL D Taxele sau masina. Cam asa poate fi rezumata modificarea ce va fi operata prin ordonanta de urgenta.
Modificarea va fi facuta de guvern, asa ca nu e nevoie de vot in parlament. N-ai achitat taxele? Certificatul de inmatriculare este suspendat iar soferul va fi amendat cu pana la 2500 de lei.
PETRE, REPORTER KANAL D Apare insa o problema. Cum o sa stie politistul ca soferul nu si-a achitat taxele pentru masina respective?
Fiscul, Registrul Auto si politia rutiera ar urma sa comunice in legatura cu problema soferilor rau platnici. Acestia vor avea la dispozitie 60 de zile pentru a achita taxele, dupa care vor fi trasi pe dreapta!
Hingherii de masini se pregatesc de revenire! E obligatoriu sa se intample asta!
PETRE, REPORTER KANAL Ridicarea masinilor va fi reluata tot printr-o modificare a Codului Rutier.
Nu este o posibilitate, ci o certitudine, pentru ca asa cere instanta.
Curtea de Apel a hotara deja ca masinile parcate neregulamentar trebuie ridicate din nou. Si asta pentru ca in marile orase e haos.
N-a dat semnal dumnealui? Unde sa dea semnal? Nu stiu, impacati-va, doamna. Poate intrati in fata lui! Groaznic! Groaznic!
Ministerul de Interne lucreaza acum la normele care vor fi introduse in codul rutier.
Cel mai probabil, din toamna va fi reluata aceasta activitate.
Limitarile de viteza de sub 50 de kilometri la ora in orase ii nemultumeste pe parlamentari. Acestia ar vrea ca zonele in care nu poti depasi 30 de kilometri, cum se intampla in apropiere de scoli, sa dispara. Daca drumul este periculos si impune totusi o astfel de limitare din pricina accidentelor, atunci portiunea ar trebui delimitata corespunzator.
Zeci de mii de procese sunt intentate an de an de soferi politistilor de la rutiera. Acum, contestatia se judeca in locul in care s-a petrecut contraventia. Esti din Constanta si ai deposit viteza la Suceava? Ghinion. Trebuie sa te intorci la Suceava pentru proces.
Haideti, domnule, va rog frumos, eu nu am vazut niciun pieton. Vreau sa vad filmarea. Nu sunteti de acord cu masura noastra? Eu ce fac? Sunt sofer la o institutie publica.
Raman fara permis acum, pentru ce?
Un alt proiect de modificare a Codului Rutier le va usura viata celor care vor sa conteste amenda. Procesul ar urma sa aiba loc acolo unde domiciliaza contestatorul.
Soferii agresivi vor avea de furca. O alta modificare prevede amenzi de pana la 1.000 de lei pentru cei care taie calea altor autoturisme, franeaza brusc si nu pastreaza distanta regulamentara.
SORIN ENE, PILOT Distanta de siguranta este distanta la care fiecare sofer se simte in siguranta.
Modificarile legate de agresivitatea in trafic, locul de desfasurare a procesului si de limitarile de viteza vor fi votate in Parlament. Iar asta se va intampla cel mai devreme in toamna!