Guvernul a apropat, ieri, trei acte normative care vizează organizarea și desfășurarea recensământului În România.
Forma chestionarului de recensământ este electronică, „realizată în două versiuni corespunzătoare celor două metode de colectare directă a datelor de la populaţie, şi anume autorecenzare online sau interviu faţă în faţă asistat de calculator”, se arată în documentul guvernamental. Printre altele, chestionarul de recensământ are şi o secţiune pentru recenzarea locuinţei, dar şi o alta pentru recenzarea persoanei.

Citeste si: Conductorul unui tren risca sa fie dat afara dupa ce le-a spus unor romi sa coboare la urmatoare statie!

Chestionarul cuprinde și întrebări despre locuință

Chestionarul are și o secțiune specială care conține date cu privire la persoanele care ocupă temporar sau permanent un loc în gospodăria respectivă. Sunt cerute detalii despre utilități, conectarea la energie electrică sau apă curentă, dar și unele caracteristici care pot arăta gradul de eficiență al energiei. Totodată, se cer detalii cu privire la modalitatea de gătit și încălzire a locuinței și dacă aceasta este dotată cu ferestre termoizolante sau nu.

Cei chestionați vor trebui să precizeze starea civilă și data căsătoriei, din ce etnie consideră că fac parte, cultul, chiar și dacă știu sau nu să scrie și să citească.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Primaria din Hirsova va cheltui 800 de mii de euro pe... o echipa de oina, ai carei jucatori nu exista.

Persoane care completează online vor primi o zi liberă, iar cei care refuză vor fi sancționați

Datele adunate sunt prelucrate într-o bază specială numită "bază de recensământ".

Persoanele care se autorecenzează, în perioada 14 martie-15 mai 2022, prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, cu scopul încurajării acestei metode.
Cei care nu doresc să răspundă întrebărilor sau care vor oferi detalii eronate vor fi sancționați cu amenzi între 1.000 de lei și 3.000 de lei.

Citeste si: Cluj-Napoca, orasul din Romania cu mai multi turisti decat locuitori


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si