Close sidebar
Close sidebar

Totul despre recensământ. Ce amendă primesc cei care nu vor răspunde întrebărilor

În luna martie începe recensământul. Cei care se autorecenzează online primesc o zi liberă, iar cei care refuză să răspundă întrebărilor pot primi amenzi.

Diana Puiu,

Totul despre recensământ. Ce amendă primesc cei care nu vor răspunde întrebărilor

[Sursa foto: Libertatea.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Guvernul a apropat, ieri, trei acte normative care vizează organizarea și desfășurarea recensământului În România.
Forma chestionarului de recensământ este electronică, „realizată în două versiuni corespunzătoare celor două metode de colectare directă a datelor de la populaţie, şi anume autorecenzare online sau interviu faţă în faţă asistat de calculator”, se arată în documentul guvernamental. Printre altele, chestionarul de recensământ are şi o secţiune pentru recenzarea locuinţei, dar şi o alta pentru recenzarea persoanei.

Citeste si: Conductorul unui tren risca sa fie dat afara dupa ce le-a spus unor romi sa coboare la urmatoare statie!

Chestionarul cuprinde și întrebări despre locuință

Chestionarul are și o secțiune specială care conține date cu privire la persoanele care ocupă temporar sau permanent un loc în gospodăria respectivă.

Sunt cerute detalii despre utilități, conectarea la energie electrică sau apă curentă, dar și unele caracteristici care pot arăta gradul de eficiență al energiei. Totodată, se cer detalii cu privire la modalitatea de gătit și încălzire a locuinței și dacă aceasta este dotată cu ferestre termoizolante sau nu.

Cei chestionați vor trebui să precizeze starea civilă și data căsătoriei, din ce etnie consideră că fac parte, cultul, chiar și dacă știu sau nu să scrie și să citească.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Primaria din Hirsova va cheltui 800 de mii de euro pe... o echipa de oina, ai carei jucatori nu exista.

Persoane care completează online vor primi o zi liberă, iar cei care refuză vor fi sancționați

Datele adunate sunt prelucrate într-o bază specială numită "bază de recensământ".

Persoanele care se autorecenzează, în perioada 14 martie-15 mai 2022, prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, cu scopul încurajării acestei metode.


Cei care nu doresc să răspundă întrebărilor sau care vor oferi detalii eronate vor fi sancționați cu amenzi între 1.000 de lei și 3.000 de lei.

Citeste si: Cluj-Napoca, orasul din Romania cu mai multi turisti decat locuitori

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI