Laboratorul american Pfizer şi compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech cer agenţiei americane de reglementare FDA să autorizeze o depozitare pe o perioadă de două săptămâni a vaccinului lor împotriva covid-19, la temperaturi cuprinse între -15°C şi -25°C- temperatura congelatoarelor medicale obişnuite, relatează AFP.

Citeste si: Ce se va întâmpla cu cei care refuză vaccinul? Raed Arafat: „În România noi am...”

Vaccinul alianţei BioNTech/Pfizer poate fi păstrat timp de două săptămâni la o temperatură mai mare decât cea prescrisă în prezent, potrivit unor date publicate vineri de cele două laboratoare- ceea ce ar putea facilita mult distribuirea.

Cele două întreprinderi au prezentat vineri Agenţiei americane a medicamentului (FDA) date care ”demonstrează stabilitatea vaccinului” atunci când acesta este depozitat la o temperatură cuprinsă între -25°C şi -15°C, adică temperatura obişnuită a congelatoarelor medicale.

Detalii despre vaccinul Pfizer-BioNTech 

În cazul acestui vaccin- unul dintre cele trei folosite în UE-, transportul şi depozitarea sunt condiţionate în prezent de păstrarea acestuia la temperaturi glaciale, cuprinse între -80°C şi -60°C, care necesită folosirea unor containere speciale, ceea ce reprezintă principalul obstacol logistic în distribuirea vaccinului, care are la bază tehnologia ARN-ului mesager.

Noi reguli de depozitare ”ar putea facilita gestionarea vaccinului nostru în farmacii şi ar putea permite o mai mare flexibilitate în centrele de vaccinare”, declară

Ugur Sahin, CEO-ul şi cofondatorul BioNTech, cu sediul la Mainz, în Germania.

totul despre vaccinul Pfizer-BioNTech
Detalii despre vaccinul Pfizer-BioNTech.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Păstrarea pe termen mai lung- de până la şase luni- este necesar să se facă în continuare la aceleaşi temperaturi glaciale, însă BioNTech şi Pfizer cer FDA să autorizeze o depozitare de până la două săptămâni la o temperatură de -25°C şi -15°C,

Această durată se adaugă, astfel, posibilităţii păstrării vaccinului într-un răcitor normal- la o temperatură cuprinsă între 2°C şi 8°C- pe o perioadă de până la cinci zile.

Citeste si: Consumul de alcool este interzis după vaccinarea anti-COVID. Medicii avertizează că nu este recomandat consumul de alcool după imunizare. Efectul vaccinului ar putea să nu fie la fel de puternic

Alt vaccin care are la bază tehnologia ARNm, cel al companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, poate fi păstrat timp de şase luni la temperatura de -20°C şi rămâne stabil în frigiderul clasic timp de 30 de zile.

BioNTech şi Pfizer lucrează, de asemenea, la ”noi formule care ar putea să facă vaccinul şi mai uşor de transportat şi folosit”, a anunţat Ugur Sahin.

Cele două laboratoare au anunţat joi lansarea unui studiu în vederea stabilirii eficienţei şi siguranţei vaccinului la femei însărcinate sănătoase, un grup care a fost exclus de la primul mare test clinic.

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul împotriva COVID-19 Johnson&Johnson?

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Acest test vizează 4.000 de persoane în Statele Unite, Canada, Argentina, Brazilia, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Regatul Unit şi Spania.

BionTech şi Pfizer precoinizează de asemenea să lanseze ”în lunile următoare” un studiu cu privire la copii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani.

Date cu privire la copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, provenind din studii clinice precedente, urmează să fie transmise autorităţilor în al doilea trimestru al lui 2020.

Citeste si: Lora s-a vaccinat anti-COVID! Ce le-a transmis fanilor, imediat după ce l-a făcut: ”Am făcut eforturi”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si