Canicula a revenit așadar medicii se așteaptă din nou la multe cazuri de toxiinfecție alimentară. Specialiștii spun că nu doar mâncarea e problema, ci și băutura. Iată ce ne dezvăluie medicul Adrian Marinescu.
Citește și: Cocktailuri simple cu gin: 3 rețete pe care să le încerci acasă
„Și lichidele provoacă toxiinfecție alimentară”
Adrian Marinescu, medic: „Este o realitate în sezonul cald.
Practic, se dublează cazurile care se prezintă la camera de gardă. Trebuie să ne obișnuim pentru că vom avea zile de caniculă, cam în fiecare an. Toxiinfecția alimentară nu apare numai de la alimente. Sigur, mai frecvent de la alimentele care, într-adevăr, pot să altereze. Și lichidele provoacă toxiinfecție alimentară. De exemplu, de la bere apare destul de frecvent. Contează cum depozităm lichidele, dar mai contează și mâinile murdare pentru că, de multe ori, bolile infecțioase se transmit cu ușurință.
În momentul în care regulile de igienă sunt neglijate, riscul să apară o infecție digestivă este mare. La cei mici poate să apară deshidratarea în câteva ore. Probleme pot apărea și la persoanele cu boli cronice și boli pulmonare hepatice. Aceste persoane au o probabilitate mai mare de a dezvolta complicații.”
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro