Traditie pastrata. Stii cum se prepara cea mai buna slanina afumata? Metoda e a unui renumi maestru culinar roman
Maestrul culinar Gina Bradea, detinatoarea unuia dintre cele bine cotate bloguri culinare scrise in limba romana, ne dezvaluie cateva dintre secretele prepararii slaninii afumate. Aproape pe nebanuite, caci mercurul din termometre se incapataneaza sa ramana peste 30 de grade la vremea amiezei, toamna se coboara peste Romania.
Gospodarii si gospodinele pregatesc deja asiduu conservele pentru la iarna (coptul vinetelor si facutul bulionului sunt in toi, urmeaza muraturile), iar pana la momentul optim pentru pornirea afumatorilor nu mai este prea mult. Dupa cate spun mesterii in ale afumatului, un moment bun pentru a porni treaba ar fi cam pe la inceputul lui noiembrie, astfel incat minunatiile sa ajunga la pe masa (incluzand aici fazele pre-afumare, afumarea propriu-zisa si lasarea la maturare), cam pe la Craciun si Anul Nou. Fara indoiala, insa, ca n-o sa gasiti unanimitate in ceea ce priveste momentul optim si chichitele afumarii carnurilor, caci in fiecare regiune a tarii exista „ritualuri” speciale, iar fiecare gospodar are secretele lui. Tocmai de aceea, recunoastem de la capul locului ca ne bazam pe reteta preparata dupa indelungi experimente (nu doar colportata, ca pe la altii) de maestra culinara Gina Bradea, proprietara unuia dintre cele mai succes bloguri culinare scrise în limba romana (pofta-buna.com)
Ce tip de slanina e cea mai buna pentru afumat Trebuie sa stiti (daca nu cumva stiti deja) ca nu orice fel de slanina este buna pentru afumat. Gina Bradea recomanda slanina de pe spinarea porcului, care este mai ferma decat cea de pe burta, plus ca are un sorici mai gros, lucru care va fi in avantajul celui care prepara afumatura.

Aproape pe nebanuite, caci mercurul din termometre se incapataneaza sa ramana peste 30 de grade la vremea amiezei, toamna se coboara peste Romania.

Gospodarii si gospodinele pregatesc deja asiduu conservele pentru la iarna (coptul vinetelor si facutul bulionului sunt in toi, urmeaza muraturile), iar pana la momentul optim pentru pornirea afumatorilor nu mai este prea mult.

Dupa cate spun mesterii in ale afumatului, un moment bun pentru a porni treaba ar fi cam pe la inceputul lui noiembrie, astfel incat minunatiile sa ajunga la pe masa (incluzand aici fazele pre-afumare, afumarea propriu-zisa si lasarea la maturare), cam pe la Craciun si Anul Nou. Fara indoiala, insa, ca n-o sa gasiti unanimitate in ceea ce priveste momentul optim si chichitele afumarii carnurilor, caci in fiecare regiune a tarii exista „ritualuri” speciale, iar fiecare gospodar are secretele lui.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Tocmai de aceea, recunoastem de la capul locului ca ne bazam pe reteta preparata dupa indelungi experimente (nu doar colportata, ca pe la altii) de maestra culinara Gina Bradea, proprietara unuia dintre cele mai succes bloguri culinare scrise în limba romana (pofta-buna.com)

Ce tip de slanina e cea mai buna pentru afumat

Trebuie sa stiti (daca nu cumva stiti deja) ca nu orice fel de slanina este buna pentru afumat.

Gina Bradea recomanda slanina de pe spinarea porcului, care este mai ferma decat cea de pe burta, plus ca are un sorici mai gros, lucru care va fi in avantajul celui care prepara afumatura.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: Gabriela Cristea a demisionat. Tavi Clonda, motivul real din spatele deciziei radicale din viața soției artistului: "Orice sfârșit are un alt început"- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Citeste continuarea pe Adevarul.ro


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si