O șezătoare pe cinste a avut loc în Maramureș, între localnici de toate generațiile. Adunarea a fost organizată cu mâncare tradițională, meșteșuguri locale și dansuri populare, a transmis Simona Pătruleasa.

Tradiție în pași de dans

Așa a început șezătoarea organizată în Baia Mare, unde s-au întâlnit localnici din toate cele 4 regiuni ale Maramureșului. Oameni de toate vârstele, îmbrăcați în costum popular, care și-au luat la ei și lucrul.

S-a râs, s-a povestit și s-a muncit.

Demult se țeseau zadele, în tiara și apoi se făceau pe ele modele. Acum, mai nou, cumpărăm stofa si facem modelul direct, că e mai ușor, a spus o femeie aflată la șezătoare.

Nici domnii n-au stat degeaba.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Desfacem mălaiul să-l ducem la noră, să facem mămăligă... mai dam la porci grăunță, a spus un domn la șezătoare.

Șezătoarea e o adunare tradițională care încă se practică în nordul țării. E o ocazie bună ca oamenii să se întâlnească și să socializeze. De la petrecere n-au lipsit nici bucatele tradiționale, gătite după rețete vechi.

Șezătoarea s-a încheiat cu jocuri prin care fetele atrag feciorii la dans.

Bineînțeles, muzica a răsunat până la finalul zilei.

Citește și: VIDEO- Vacanțe ruinate din cauza inundațiilor. Legătura feroviară dintre Franța și Regatul Unit a fost anulată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si