Close sidebar
Close sidebar

Traditii de Boboteaza in Moldova! Cum se face crucea de gheata care va sta in curtea bisericii in ziua de sarbatoare

Nu exista sarbatoare de Boboteaza in Moldova, fara crucea sculptata in gheata. Cum s-au descurcat astazi localnicii cu bucatile imense de gheata, vedeti imediat? ##VIDEO41212##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Este agitatie mare in Moldova, cu o zi inainte de sfanta sarbatoare a Bobotezei. Aici, traditiile se urmeaza cu sfintenie, asa ca ceata de uratori a mers la Manastirea Sihastria- ca sa decupeze din iaz gheata perfecta. Din ea, vor face o cruce ca de cristal.

Dupa ce s-au chinuit minute in sir, pe un ger naprasnic, truda satenilor de a decupa bucati imense de gheata, a fost rasplatita pe masura. O gospodina le-a adus bucate fierbinti, sa-si potoleasca foamea.

Acum, ca au capatat forte proaspete, flacaii au trecut la chestiuni de finete. Au modelat, cu maiestrie, gheata care s-a transformat intr-o cruce impunatoare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Este important ca aceasta cruce- care va sta in curtea bisericii de marea sarbatoare, sa primeasca binecuvantare, asa ca preotii au sfintit-o.

Boboteaza este una dintre cele mai importante sarbatori atat pentru ortodocsi cat si pentru catolici. Traditia spune ca maine nu se spala rufe si nu e bine sa dau bani cu imprumut.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI