Tradiţii de Florii 2022: Ce trebuie să faci când mergi la Biserică în Duminica Floriilor? Sărbătoarea Floriilor pică în fiecare an în duminica dinaintea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Intrarea Domnului în Ierusalim este una dintre sărbătorile importante de peste an și le amintește creștinilor ortodocși de momentul în care Iisus Hristos a fost primit în Ierusalim de oamenii care aveau în mâini ramuri de măslin, acesta intrând în Ierusalim călare pe un asin.

Tradiții în Duminica Floriilor

În această zi creștinii ortodocși merg la biserică pentru a lua salcie.

Biserica Ortodoxă a permis ca în ziua de Florii să fie dezlegare la pește, întrucât sărbătoarea pică în Postul Paștelui, care are o durată de 40 de zile.

Citeste si: La Mulţi ani de Florii: Urări pentru ziua de 17 aprilie 2022

Postul Paștelui  începe pe 7 martie și se termină pe 23 aprilie. Acesta reprezintă cel mai aspru post de peste an pentru că are mai puține zile cu dezlegare la pește. Postul Crăciunului este mai puțin restrictiv din acest punct de vedere.

În ziua de Florii 2022, credincioșii trebuie să evite să se spele pe cap.

Există o superstiție potrivit căreia cei care fac acest lucru vor albi mai devreme decât ar trebui.  

Persoanele care au reușit să țină postul se pot împărtăși în ziua de Florii. Potrivit tradiției, toți credincioșii care vor face acest lucru vor avea noroc, sănătate și vor ține relele la distanță.

Tot în această zi, în anumite zone ale țării se coc diferite plăcinte, de post, iar apoi se dau de pomană celor sărmani.

În ziua de Florii, credincioșii pot afla cum va fi vremea de Paște.

Se spune că așa cum este vremea de Florii, așa va fi și în duminica Paștelui.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sărbătoarea Floriilor deschide Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, cea mai importantă dinaintea Sfintelor Paști.

Pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii viţei de vie, pe stupi şi la ferestre se agaţă ramuri de salcie, pentru ca toţi membrii familiei să se bucure de prosperitate şi de sănătate. De asemenea, pe ogoare şi în grădini, se îngroapă mugurii salciei sub prima brazdă, tot pentru efectul lor miraculos, care atrage belşugul.

Vitelor li se pun în mâncare mâţişori de salcie, pentru a fi sănătoase tot anul şi pentru a face viţei sănătoşi.

Cei care au ţinut post se pot delecta cu mâncăruri din peşte. De Florii, este dezlegare la peşte şi se spune că preparatele au putere de vindecare asupra celor care le prepară şi apoi le mănâncă. 

În seara din ajunul Floriilor, în unele zone, se mai păstrează obiceiul de a participa la un pelerinaj care porneşte de la o biserică şi se încheie la o altă biserică.

Pentru sănătatea familiei, se aerisesc hainele, se termină curăţenia casei şi se stropeşte toată gospodăria cu agheasmă.

Este bine ca fetele care nu sunt căsătorite să scoată zestrea afară, la soare şi s-o împodobească cu flori. Este un obicei prin care, în ziua de Florii, păstrând rânduiala Postului, tinerele se roagă Mântuitorului Iisus să le dea sănătate şi să le aducă ursitul mai repede.

Ce trebuie să facă toți credincioșii cu crenguțele de salcie sfințite de Florii? 

Despre crenguțele de salcie sfințite de Florii 2022

Citeste si: Poze cu flori şi mesaje frumoase de Florii 2022

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

se crede că ar avea puteri vindecătoare și că pot oferi protecție împotriva răului. Astfel, tradiția spune că aceste crenguțe trebuie duse acasă și puse într-un loc curat, de preferat la icoane. Sunt credincioși care obișnuiesc să le prindă de grinda casei sau să le pună în pământ, sperând că astfel casa și gospodăria vor fi protejate de rele.

Citeste si: Floriile 2022: mesaje, urări şi felicitări pentru această duminică

O superstiție veche de sute de ani spune că acei copii care sunt atinși cu o crenguță de salcie sfințită de Florii vor avea parte de noroc în viață, vor fi sănătoși și vor fi feriți de rele. Ba mai mult, în trecut, oamenii obișnuiau să își pună crenguțe de salcie în jurul mijlocului pentru a scăpa de dureri.

Aceste crenguțe de salcie, sfințite de preot în duminica Floriilor, se păstrează la loc de cinste.

Citeste si: Imagini cu text pentru Florii 2022: Felicitări pentru reţelele sociale

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si