Tradiții de Florii pentru 2024: Ce nu este bine să faci în Duminica Floriilor?
Duminica Floriilor se sărbătorește pe 28 aprilie 2024. Iată ce tradiții există pentru această zi sfântă și ce nu este bine să faci.
Duminica Floriilor este o sărbătoare foarte importantă care are loc în fiecare an, însă nu are o dată fixă. În Calendarul ortodox, Floriile în 2024 pică pe data de 28 aprilie.
La această dată este cruce roșie în Calendarul ortodox. Duminica Floriilo r are loc în fiecare an în ultima duminică înainte de Paște. Aceasta mai poartă numele de „Duminica Stâlpărilor”, stâlpările reprezentând ramurile de salcie cu care a fost întâmpinat Mântuitorul la Intrarea în Ierusalim.
Creștinii l-au întâmpinat pe Iisus Hristos cu ramuri de salcie și cu mult entuziasm, după ce l-a înviat pe Lazăr din mormânt. Încă din acele vremuri, ramurile de salcie au rămas un simbol al biruinței vieții asupra morții, după minunea săvârșită de Mântuitor.
Există multe tradiții și superstiții cu privire la sărbătoarea Floriilor. Iată ce este strict interzis să faci de Florii 2024, dar și ce obiceiuri există pentru această zi de sărbătoare.
Se spune că în ziua Floriilor nu trebuie să te speli pe cap, deoarece riști să albești mai devreme. Totuși, dacă este neapărat să o faci, este recomandat să folosești apă sfințită.
Citește și: Ce se dă de pomană în Sâmbăta Floriilor din 2024?
Este foarte important ca de Florii 2024, creștinii să adune crenguțe de salcie pe care apoi să le ducă la biserică la slujba de dimineață. Preotul le va sfinți și binecuvânta. Apoi, credincioșii trebuie să ducă crenguțele acasă și să atingă cu ele copiii, pentru ca aceștia să crească mari și frumoși, conform tradiției.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Tradiția mai spune că este bine ca credincioșii să păstreze crenguțele de salcie la porți, icoane și în alte locuri prin casă. Ele pot fi puse și pe morminte, potrivit condoleante.ro
O tradiție veche spune că aceste crenguțe de salcie, după ce sunt sfințite, pot fi plantate în grădină. Se spune că au puteri vindecătoare și le scapă pe animalele din gospodărie de boli. Ele pot aduce și o recoltă bogată pe parcursul anului.
Crenguțele de salcie se păstrează de obicei la icoane și apoi sunt folosite ca leac pentru alungarea relelor și bolilor.
În Duminica Floriilor este bine să consumi pește.
Fetele obișnuiesc să pună crenguțele de salcie sub pernă, înainte de culcare. Se spune că cele care fac asta vor deveni mai frumoase și se vor mărita în anul respectiv.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
De Florii este bine să te împărtășești pentru că ți se poate îndeplini o dorință.
Se spune că în ziua de Florii se aerisesc hainele.
Fetele trebuie să își scoată zestrea la soare în această zi, pentru a-și atrage ursitul.
De Florii, sute de mii de români își sărbătoresc ziua onomastică.