Cea mai mare sărbătoare din luna februarie, Întâmpinarea Domnului, este celebrată pe data de 2 februarie 2024 în Calendarul ortodox. Aceasta este notată cu cruce roșie în calendar, semnificând importanța ei deosebită.

La această dată importantă, românii respectă anumite tradiții și superstiții legate de ziua în care are loc Întâmpinarea Domnului.

intampinarea domnului

Află ce lucruri nu ai voie să faci pe data de 2 februarie, atunci când se sărbătorește Întâmpinarea Domnului.

[Sursa foto: antena3.ro]

Ce nu este bine să faci pe 2 februarie 2024, de întâmpinarea Domnului?

Există mai multe lucruri pe care creștinii nu au voie să le facă de Întâmpinarea Domnului. În caz contrar, riscă să atragă ghinionul asupra lor.

Pe data de 2 februarie creștinii nu au voie să pretindă bani, lucruri sau servicii dacă s-au oferit să își ajute aproapele.

Citește și: Rugăciunea pe care este bine să o rostești de Întâmpinarea Domnului

De Întâmpinarea Domnului este strict interzis să refuzi să îi ajuți pe cei mai neputincioși decât tine.

În această zi de sărbătoare este strict interzis să tai cu foarfeca deoarece riști să fii invadat de gândacii forfecari.

Nu ai voie să faci treburi casnice în gospodărie. Astfel, nu ai voie să dai cu mătura, să speli, să faci curățenie, să coși, etc. deoarece se spune că te vei chinui în ceasul morții.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

masina de spalat rufe

Creștinii nu au voie să spele de Întâmpinarea Domnului.

[Sursa foto: iStock]

În această zi sfântă este total interzis să te cerți cu cineva sau să te superi pe cei de lângă tine.

Se spune că pe 2 februarie nu ai voie să mănânci nimic până când nu se termină Sfânta Liturghie. Altfel, riști să ai probleme cu stomacul.

În această zi de sărbătoare nu este bine să te căsătorești pentru că riști să atragi ghinionul.

Nu este bine să te naști pe 2 februarie, deoarece cine vine pe lume în această zi riscă să aibă parte de multe probleme în viață.

În această zi nu este bine să refuzi alimentele pe care aproapele tău ți le dă de pomană.

Tradiții pentru Întâmpinarea Domnului

Conform credinței populare, ziua de 2 februarie este cunoscută sub denumirea de Ziua Ursului. În această zi, copiii erau unși cu grăsime de urs. Se spunea că puterea acestui animal este astfel transferată asupra copiilor. Bolnavii de „sperietoare” erau tratați în ziua de 2 februarie prin afumare cu păr de urs, conform crestinortodox.ro

intampinarea domnului

Întâmpinarea Domnului are loc la 40 de zile de la nașterea Mântuitorului.

[Sursa foto: wowbiz.ro]

Citește și: Sărbătoare mare pe 2 februarie 2024: Ce nu este bine să faci de Întâmpinarea Domnului?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Se spune că dacă în această zi ninge, ursul iese din bârlog și, odată ce-și vede umbra, se sperie și se retrage, astfel prevestind prelungirea iernii cu încă 6 săptămâni. 

Dacă cerul va fi înnorat, ursul nu-și va putea vedea umbra și va rămâne afară, prevestind astfel slăbirea frigului și apropierea primăverii.

Mamele care au copii bolnavi ar putea dona hainele copiilor nevoiași pentru a avea parte de bucurii. Totodată, această practică ar fi vindecătoare de boli pentru familiile generoase.

Se spune că dacă este cald în ziua de Stretenie, vara va fi caldă și bogată. Dacă va fi frig, vara va fi una răcoroasă și neroditoare. 

Se spune că în această zi „se strâmbă pârtia”, adică zăpada începe să se topească”.

Cine lucrează în această zi se va îmbolnăvi și i se va strâmba gura.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si