Tradiţii de Izvorul Tămăduirii 2023. De Izvorul Tămăduirii, creștinii merg la biserică la Sfânta Liturghie şi totodată, participă la slujba de sfinţire a apei, Aghiasma Mică, pe care o consuma pe tot parcursul anului. 

Izvorul Tămăduirii 2023 are loc în luna mai, mai exact la data de 7 mai 2023. Potrivit tradiției, bolnavii care beau apă sfinţită din ziua Ivorului Tămăduirii, dimineaţa se vindecă.

În ziua de Izvorul Tămăduirii, credincioșii aruncă apă sfinţită peste vitele de povară, ca acestea să rămână sănătoase. Tot azi, cu apă sfinţită de la biserică se stropesc și grădinile şi livezile, pentru a da roade.

Ce nu este bine să faci în Vinerea Luminată?

Izvorul Tămăduirii este în Vinerea Luminată, ceea ce înseamnă că anumite lucruri sunt strict interzise. 

Citește și: Izvorul Tămăduirii 2023: Cum se ia Aghiasma Mică?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În această zi este complet interzis să lucrați. Potrivit tradiției, pe vremuri, în această zi nu se muncea.

Cei care lucrau erau loviți de o boală grea din care nu își mai reveneau până la moarte. Boii nu se înjugau, pentru a nu se îmbolnăvi. De asemenea, în trecut nu se țesea nimic deoarece cu pânza țesută nu se îmbrăcau nici cei morți, fiindcă nu puteau fi primiți pe cealaltă lume.

Mai mult de atât, este complet interzis să spălați și să călcați. Cine nu respectă acest obicei, nu va avea loc în Rai.

Cea mai puternică rugăciune pe care să o rostești în ziua sărbătorii Izvorul Tămăduirii

Tradiţii de Izvorul Tămăduirii 2023: Ce nu este bine să faci în Vinerea Luminată?

Tradiţii de Izvorul Tămăduirii 2023: Ce nu este bine să faci în Vinerea Luminată?

[Sursa foto: PixaBay]

„Preacurată, Preanevinovată, Preamilostivă, Prealăudată, pururea Fecioară Născătoare de Dumnezeu Marie, Izvor al Dumnezeieștii Tămăduiri, grabnic ascultătoare și eliberatoare, apărătoare nebiruită a creș­tinilor, mijlocitoare statornică către Făcătorul, nă­dejdea, acoperământul și ajutorul celor ce aleargă la tine și cer dumnezeiască ta înțelegere. Nimeni din cei ce au venit la ține nu a ieșit afară lepădat, curată Fecioară Născătoare de Dumnezeu, ci, cerând harul, a primit darul cererilor celor de folos.

Citește și: Izvorul Tămăduirii 2023. Ce este bine să se dea de pomană în această zi de mare sărbătoare?

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Și noi, păcătoșii și nevrednicii robii tăi, intrând cu nevrednicie în preacurata ta casă, în această sfântă mânăstire, alergăm către ține, scăparea noastră, apă­rătoarea noastră, nădejdea, acoperământul, ajutorul nostru, iar tu, ca Maica noastră duhovnicească, preaiubitoare și preamilostivă, asculți cererile noastre.

Maica noastră duhovni­ceașcă, izvorule al tămăduirilor, noi cei mici, cei pă­catosi, cei nevrednici robi ai tăi și fii ai tăi duhovnicești, mădularele cuvântatoare ale turmei lui Hristos, ale acestei alese a Lui Biserici Ortodoxe, ca niște bolnavi și neputincioși, cu frică de a nu fi sfâșâați de lupii cei turbați, ca niște oameni cu

puțină credință, neputând să ne împotrivim mâniei valurilor sălbatice ale ereticilor, scăpăm cu pocăință și cu lacrimi la aju­torul tău cel nebiruit și la Acoperământul Tău cel tare, AMIN”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si