Close sidebar
Close sidebar

Tradiții de Sf. Gheorghe în 2024: Ce nu este bine să faci în această zi sfântă?

De Sfântul Gheorghe 2024 există mai multe tradiții și superstiții de care creștinii trebuie să țină cont. Iată ce nu este bine să faci în această zi sfântă.

Ana-Maria Costea,

Iată ce nu este bine să faci de Sfântul Gheorghe 2024. Tradiții și superstiții.

[Sursa foto: Ania Moldoveanu - cimec.ro/crestinortodox.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sfântul Gheorghe este sărbătorit pe data de 23 aprilie 2024 în Calendarul ortodox. Această zi este notată cu cruce roșie, ceea ce înseamnă că sărbătoarea Sfântului Gheorghe este foarte importantă.

Sfântul Gheorghe este cunoscut și ca San-George. Acesta ar fi zeul vegetației și protectorul oilor și vitelor. Există mai multe tradiții legate de ziua Sfântului Gheorghe, dar și unele lucruri pe care nu este bine să le facem.

Sfântul Gheorghe este sărbătorit pe data de 23 aprilie 2024 în Calendarul ortodox.

[Sursa foto: Doxologia]

Ce nu este bine să faci de Sfântul Gheorghe 2024? Superstiții

Se spune că de Sfântul Gheorghe nu trebuie să critici pe nimeni, deoarece ai putea avea parte de ghinion în viață. 

Nu este bine ca în ziua de Sfântul Gheorghe să muncești, deoarece sărbătoarea aceasta este menită să te bucuri de ea și să petreci timp de calitate cu cei dragi. Nu trebuie să faci nici treburi casnice.

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Gheorghe 2024? Mesaje și urări de La mulți ani

Nu este indicat să rupi crengi sau flori în această zi, deoarece ele sunt protejate de Sfântul Gheorghe.

Nu este indicat să te speli sau să te tunzi în ziua Sfântului Gheorghe, deoarece poți avea parte de ghinion în viață.

Citeste si: Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe, nu trebuie să coși sau să tricotezi. Nu este indicat nici să prelucrezi lâna, să mături prin gospodărie sau să speli.

De Sfântul Gheorghe nu este bine să speli.

[Sursa foto: Freepik]

Nu trebuie să dai bani cu împrumut de Sfântul Gheorghe.

De Sfântul Gheorghe se spune că cel care doarme se va simți amorțit și somnoros tot restul anului, așa că nu este bine să dormi.

Tradiții interesante de Sfântul Gheorghe 2024

În tradiția românească se spune că de Sfântul Gheorghe, capul familiei, bărbatul așează la stâlpii porților și ai caselor, dar și la ferestre, uși și grajduri ramuri verzi. Așa, toată casa, inclusiv animalele, vor fi protejate de forțele răului.

Ramurile verzi ar trebui păstrate de-a lungul anului în curs pentru a fi folosite mai apoi ca leacuri împotriva bolilor. În trecut, ramurile verzi erau puse și în mâncarea animalelor pentru a fi protejate de spiritele malefice.

De Sfântul Gheorghe, capul familiei așează în diverse colțuri ale gospodăriei ramuri verzi pentru a înlătura spiritele malefice.

[Sursa foto: traditii-superstitii.ro]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Se spune că fetele își pot vedea ursitul dacă privesc într-o cofă plină cu apă în această zi, conform crestinortodox.ro

În dimineața zilei de 23 aprilie, băieții tineri căutau iarba fiarelor, o plantă-minune care putea să sfărâme lacătele. În ajunul acestei sărbători, tinerii mergeau într-o dumbravă cu o cofă cu apă neîncepută, iar vasul era ascuns într-un loc secret știut doar de ei. Atunci când răsărea soarele, fiecare dintre flăcăi privea în cofa cu apă, iar dacă în vas se afla un fir de iarbă, atunci însemna că se vor căsători cu aleasa inimii. În schimb, dacă în apă era o floare uscată, era semn rău și însemna că nu se vor căsători în anul respectiv. Dacă găseau pământ, flăcăii credeau că vor muri curând.

Citește și: Când nu se spală în Săptămâna Mare din 2024?

Se spune că în dimineața zilei de Sfântul Gheorghe, fetele tinere pun în mijlocul drumului brazde verzi pentru a observa ce băiat ba călca peste ele. Dacă flăcăii doriți de ele nu călcau pe ele, fetele credeau că acela va fi anul în care se vor căsători. Apoi, brazdele erau păstrate pentru a face cu ele farmece de dragoste sau pentru diversele boli.

Femeile căsătorite obișnuiau să meargă în pădure și să culeagă plante știute doar de ele, pe care apoi le adăugau în hrana animalelor. Credința spunea că vacile vor da mai mult lapte, cu o calitate superioară.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI