Multi dintre ei s-au inchinat deja la racla cu moastele Cuvioasei Parascheva, insa, credinta le da putere pentru a ramane si la slujba de astazi, cand este sarbatorita Sfanta Parascheva. Slujba a inceput de dimineata si este oficiata de un sobor de preoti. Printre ei se afla si unii veniti din Cipru.

In credinta populara, Sfanta Vineri este cea care ajuta tinerele sa se marite cu cel sortit, dar are grija si de femeile insarcinate.

Acestea din urma trebuie sa dea pomana unor copii saraci, pentru a avea parte de o nastere usoara, iar pruncul sa fie ferit de boli si deochi.

In aceasta zi, ciobanii nu au voie sa ciopleasca, daca nu vor ca mieii sa iasa tarcati. Si tot astazi, incep sa isi pregateasca oile de iarna. De Sfanta Parascheva, aflam cum va fi vremea in lunile urmatoare. Daca oile dorm inghesuite, iarna va fi lunga si friguroasa.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Azi-noapte, sute de credinciosi au ramas peste noapte in biserica.

Pe jos, inveliti cu paturi, flamanzi si uzi de ploaie, cu totii s-au rugat Sfintei.

Fiecare crestin are povestea lui. Aceasta femeie a suferit mai multe interventii la cap, din cauza unor tumori. Desi medicii i-au interzis sa stea in frig, credinta in Dumnezeu i-a dat puterea sa indure tot pentru a ajunge la Sfanta Parascheva.

60 de mii de sarmale si cinci sute de litri de vin sunt pregatite pentru pelerini, la finalul slujbei de astazi.

Sfanta Parascheva este ocrotitoarea celor aflati la nevoie. In aceasta zi se da de pomana pentru sufletul celor morti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si