Tradiții Duminica Floriilor 2022. În fiecare an, sărbătoarea Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim va fi cu o săptămână înainte de Învierea Domnului Iisus Hristos.

Totodată, sărbătoarea Floriilor de la creștinii ortodocși coincide cu prima zi de Paște al catolicilor. Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din fiecare an. În acest sens, creștinii o respectă cu strictețe pentru a întâmpina așa cum trebuie Învierea Domnului Iisus Hristos.

În acest an, Învierea Domnului are loc pe data de 24 aprile. 

tradiții Florii, salcie

Tradiții în Duminica Floriilor

În această zi creștinii ortodocși merg la biserică pentru a lua salcie.

Biserica Ortodoxă a permis ca în ziua de Florii să fie dezlegare la pește, întrucât sărbătoarea pică în Postul Paștelui, care are o durată de 40 de zile.

Postul Paștelui  începe pe 7 martie și se termină pe 23 aprilie. Acesta reprezintă cel mai aspru post de peste an pentru că are mai puține zile cu dezlegare la pește. Postul Crăciunului este mai puțin restrictiv din acest punct de vedere.

În ziua de Florii 2022, credincioșii trebuie să evite să se spele pe cap. Există o superstiție potrivit căreia cei care fac acest lucru vor albi mai devreme decât ar trebui. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Persoanele care au reușit să țină postul se pot împărtăși în ziua de Florii. Potrivit tradiției, toți credincioșii care vor face acest lucru vor avea noroc, sănătate și vor ține relele la distanță.

Citeste si: Săptămâna Patimilor. Ce semnificație are fiecare zi din Săptămâna Mare

Tot în această zi, în anumite zone ale țării se coc diferite plăcinte, de post, iar apoi se dau de pomană celor sărmani.

În ziua de Florii, credincioșii pot afla cum va fi vremea de Paște. Se spune că așa cum este vremea de Florii, așa va fi și în duminica Paștelui.

Sărbătoarea Floriilor deschide Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, cea mai importantă dinaintea Sfintelor Paști.

tradiții Florii, salcie

Ce trebuie să faci cu salcia luată de la Biserică?

În Duminica Floriilor, credincioșii merg la biserică, unde participă la slujbă și duc ramuri de salcie. Acestea sunt sfințite de preoți, iar ulterior credincioșii le duc acasă și le pun lângă o icoană. Potrivit tradiției, cei care au astfel de ramuri de salcie sunt feriți de rele și de boli pe tot parcursul anului. 

Ramurile de salcie din ziua Floriilor reprezintă un simbol al biruinței vieții împotriva morții și amintesc de ramurile de măslin și finic pe care creștinii le țineau în mână când l-au întâmpinat Iisus Hristos la intrarea în Ierusalim. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Când sunt Floriile 2022? Este dezlegare la peşte

În anumite zone din țară, ramurile de salcie sunt puse de către fetele nemăritate sub pernă fiind considerat faptul că ele vor deveni mai frumoase și se vor căsători în acel an.

De asemenea, ramurile de salcie se mai pun și la pomii fructiferi sau la vie pentru a rodi mai mult sau la stupi pentru ca albinele să fie binecuvântate și sănătoase.

Citeste si: Felicitări de Florii 2022: Cele mai drăguţe mesaje pentru sărbătoriţii zilei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si