Close sidebar
Close sidebar

Tradiții respectate și astăzi la înhumarea Reginei Elisabeta a II-a

Marinari din Marina regală a Marii Britanii vor trage cu ajutorul unor frânghii atelajul montat pe un afet de tun care transportă sicriul Reginei, în timp ce alți 142 se vor afla în spatele acestuia, pentru a-i frâna şi controla deplasarea.

Laura Macovei,

Tradiții respectate și astăzi la înhumarea Reginei Elisabeta a II-a


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Această tradiţie datează de la funeraliile reginei Victoria, care au avut loc în februarie 1901. Caii care ar fi trebuit să tragă afetul de tun, dar acesta avea o greutate de peste două tone, astfel că animalele s-au speriat şi au intrat în panică, fiind cât pe ce să răstoarne sicriul. Prinţul Louis de Battenberg, căpitan în Royal Navy, a sugerat atunci noului rege, Edward al VII-lea, ca animalele de tracţiune să fie înlocuite cu soldaţi, transmite AFP.

Citeste si: Klaus Iohannis participă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Nouă ani mai târziu, la moartea regelui Edward al VII-lea, acelaşi dispozitiv a fost pus în aplicare și de atunci și până în prezent a devenit un nou ritual esenţial în cadrul funeraliilor regale şi naţionale.

Cine va purta sicriul

De asemenea, un număr de 6.000

de soldaţi, marinari şi piloţi din armata britanică vor lua parte la această procesiune, fiind desfăşuraţi de-a lungul întregului traseu al cortegiului, a precizat duminică pentru BBC amiralul Tony Radakin, şeful statului-major al armatei Regatului Unit.

Cei ce vor purta sicriul sunt opt soldaţi din Batalionul I din cadrul Queen's Company Grenadiers Guards. Uniforma membrilor săi, uşor de recunoscut datorită căciulii înalte confecţionate din blană de urs, a fost preluată de grenadierii britanici de la garda imperială a lui Napoleon, învins la Waterloo.

Aceşti soldaţi vor fi însoţiţi de agenţi din Serviciul de cavalerie al reginei.

Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro

Citeste si: Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a apărut drapelul de luptă al rușilor în Ucraina la mitingul AUR de duminică. Ce reprezintă steagul controversat- antena3.ro

Trei regimente vor fi onorate în mod special în timpul procesiunii, urmând să defileze foarte aproape de sicriul reginei Elisabeta a II-a. 

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a va fi înhumată astăzi. Peste 500 de șefi de stat vor fi prezenți la procesiune

Militarii din prima unitate poartă în continuare uniforma roşie şi aurie din perioada dinastiei Tudorilor (secolul al XVI-lea).

Printre misiunile lor emblematice se numără în continuare ceremonia de verificare a subsolului Parlamentului de la Londra înainte de discursul pronunţat în fiecare an de către suveran pentru a marca deschiderea unei noi sesiuni parlamentare.

De mai multe ori pe traseul cortegiului, militarii vor efectua un salut regal, inclusiv în faţa Memorialului Reginei Victoria.

" Pentru noi toţi, aceasta este ultima noastră datorie faţă de Majestatea Sa Regina şi prima noastră datorie majoră faţă de Majestatea Sa Regele Charles", a declarat amiralul Tony Radakin. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI