In articol:
Această tradiţie datează de la funeraliile reginei Victoria, care au avut loc în februarie 1901. Caii care ar fi trebuit să tragă afetul de tun, dar acesta avea o greutate de peste două tone, astfel că animalele s-au speriat şi au intrat în panică, fiind cât pe ce să răstoarne sicriul. Prinţul Louis de Battenberg, căpitan în Royal Navy, a sugerat atunci noului rege, Edward al VII-lea, ca animalele de tracţiune să fie înlocuite cu soldaţi, transmite AFP.
Citeste si: Klaus Iohannis participă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a
Nouă ani mai târziu, la moartea regelui Edward al VII-lea, acelaşi dispozitiv a fost pus în aplicare și de atunci și până în prezent a devenit un nou ritual esenţial în cadrul funeraliilor regale şi naţionale.
Cine va purta sicriul
De asemenea, un număr de 6.000
Cei ce vor purta sicriul sunt opt soldaţi din Batalionul I din cadrul Queen's Company Grenadiers Guards. Uniforma membrilor săi, uşor de recunoscut datorită căciulii înalte confecţionate din blană de urs, a fost preluată de grenadierii britanici de la garda imperială a lui Napoleon, învins la Waterloo.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Trei regimente vor fi onorate în mod special în timpul procesiunii, urmând să defileze foarte aproape de sicriul reginei Elisabeta a II-a.
Citeste si: Regina Elisabeta a II-a va fi înhumată astăzi. Peste 500 de șefi de stat vor fi prezenți la procesiune
Militarii din prima unitate poartă în continuare uniforma roşie şi aurie din perioada dinastiei Tudorilor (secolul al XVI-lea).
De mai multe ori pe traseul cortegiului, militarii vor efectua un salut regal, inclusiv în faţa Memorialului Reginei Victoria.
" Pentru noi toţi, aceasta este ultima noastră datorie faţă de Majestatea Sa Regina şi prima noastră datorie majoră faţă de Majestatea Sa Regele Charles", a declarat amiralul Tony Radakin.