Close sidebar
Close sidebar

Traditii si obiceiuri de 1 Mai. Cum trebuie sa sarbatoriti ca sa aveti belsug si bogatie in casa

De 1 mai, romanii romanii sarbatoresc "Armindenul", simbol al vegetatiei, care proteja recoltele si animalele. In traditia populara, acestei zile i se mai spune si "ziua pelinului" sau "ziua betivilor".

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Se spune ca in aceasta zi, Sfantul Ieremia aduce rod si belusug recoltelor, iar celor care nu sarbatoresc cum se cuvine, le va strica recoltele cu piatra.  Cine nu sarbatoreste Armindenul nu are parte de bucate, de roade, de holde, noteaza stiri.tvr.ro.

“Ziua de Arminden" sau “Ziua Pelinului" se sarbatoreste in Transilvania, Banat, Bucovina si Moldova la 1 mai, in Tara Lapusului de Rusalii, in Muntenia si Oltenia pe 23 aprilie, de Sangiorz.

Se spune ca in ajunul acestei zile, pentru ca viforul si grindina sa nu se abata asupra satului, femeile nu lucreaza nici in casa, nici pe camp. In aceasta zi nu se folosesc nici boii la camp pentru ca aduce dupa sine moartea animalelor sau imbolnavirea oamenilor.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Totodata, pelinul recoltat in aceasta zi constituie leac pentru tratarea durerilor de stomac, a umflaturilor si a bolilor de ochi.

Tot astazi, oamenii trebuie sa ii pomeneasca pe cei care au murit inecati.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI