Close sidebar
Close sidebar

Ce trebuie să faci în Ajun de Crăciun ca să ai noroc în anul ce va urma

Află ce trebuie să faci în Ajun de Crăciun pentru a avea noroc în anul ce va urma. Tradițiile și obiceiurile care trebuie să le respecți an de an.

Georgiana Balaban,

Tradiții și obiceiuri în Ajun de Crăciun. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tradiții și obiceiuri care trebuiesc respectate astă-seară pentru a începe anul 2021 cu bine. În Ajun de Crăciun, femeile pregătesc bucatele cele mai alese pentru sărbătoarea Crăciunului. Trebuie să ții seama însă de obiceiurile din această zi, pentru a avea noroc în tot anul ce va urma.

Toată lumea iubește sărbătorile de iarnă. Românii de pretutindeni așteaptă nerăbdători Nașterea Domnului Iisus Hristos pentru a fi împreună cu cei dragi lor. Oamenii se delectează în aceste zile cu cele mai alese și gustoase preparate. Zilele de Ajun și de Crăciun aduc după ele o serie de tradiții și superstiții.

Citeste si: Filme de Crăciun 2020! Topul celor mai frumoase 25 de filme pentru Sărbători!

Ce trebuie să faci pentru a avea un an plin de noroc

De sute de ani se spune că în noaptea de Ajun micuții trenuie să colinde din casă-n casă. Astfel va răsuna colinda lui „Moș Ajun”. În acest fel, copiii vestesc Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos.

Din moși strămoși se spune că Moș Ajun este frate geamăn cu Moș Crăciun. Cei doi seamănă leit unul cu celălalt. Moș Ajun a fost ultimul dintre apostoli.

Citeste si: Mesaje de Crăciun în imagini pe care să le trimiți pe Whatsapp sau Facebook Messenger

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În noaptea Ajunului, românii trebuie să-și accesorizeze casa cu globuri roșii, crenguțe de vâsc, lumânărele și simobluri ale Nașterii Domnului. Pe lângă faptul că împodobesc casa, acest obicei le aduce și noroc. Să nu uităm că de pe masa de Crăciun nu trebuie să ne lipsească fructele, mai ales merele, care se spune că aduc sănătate în fiecare zi a anului viitor.

Ce trebuie să mănânce copiii în această seară

Ca să ai noroc tot anul 2021, nu trebuie să mănânci nimic în seara de Ajun. Gospodinele vor fierbe pentru masa de Ajun toate felurile de bucate și trebuie să aibă masa plină, plină, pentru a le avea și în anul următor. Tot din vechi strămoși se spune că în Ajunul Crăciunului copiii trebuie să mănânce bostan pentru a fi sănătoși tot anul care vine.

Crăciunul 2020 la români. [Sursa foto: PixaBay]

Tinerele care nu și-au găsit iubirea până acum trebuie să țină post negru. Fetele nemăritate trebuie să țină post negru pentru a-și putea visa ursitul. În ziua de Ajun, se spune că femeile trebuie să iasă în livadă cu mâinile pline de aluat și să atingă fiecare pom spunând: „Cum sunt mâinile mele pline cu aluat, așa să fie pomii încărcați cu rod la anul”.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În mediul rural, gospodarii trebuie să își strângă de prin sat toate lucrurile pe care le-au dat cu împrumut de-a lungul anului, pentru ca sărbătorile să le găsească acasă. În caz contrar, se spune că proprietarii vor avea pagubă tot anul care vine. În noaptea de 23 spre 24 decembrie, în multe zone ale țării, românii trebuie să facă masa de Ajun pentru sufletele morților, neapărat cu produse de post.

De reținut este că preotul trebuie să fie neapărat la masa de Ajun, din casele românilor, să guste și să binecuvânteze toate alimentele.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI