Potrivit datinii, in aceasta zi se fac placinte si colacei si se dau de pomana, alaturi de coliva si lumanari pentru ca cei morti sa aiba ca manca pe lumea calalta. Totodata, fetele trebuie sa dea si apa de pomana, relateaza libertatea.ro.  In aceasta sambata nu trebuie nicidecum sa te speli pe cap. Femeile nu au voie sa coasa si sa spele camasi barbatesti, iar barbatii nu trebuie sa lucreze.

In Sambata lasatului sec de branza, Biserica ii pomeneste pe toti barbatii si femeile care au fost „luminati prin postire”. Aceasta zi este numita „a ascetilor”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Incepand cu 20 februarie, crestinii ortodocsi au intrrat  in Saptamana Alba sau ”Saptamana branzei”. In aceasta saptamana, care precede Postul Pastelui, nu se mai consuma carne, iar in zilele de miercuri si vineri este dezlegare la oua, lapte, branza si peste.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si