O nouă zi, un nou protest în Capitală. Taximetriștii amenință că intră în greva foamei dacă își vor primi drepturile. Aceștia se consideră nedreptățiți și aplică măsuri. 

Astăzi, traficul din centrul Capitalei a fost blocat de sute de mașini de taxi.

"Mulți au început să plângă de durere", a fost mărturia unui taximetrist cu privire la colegii lui, care suferă din cauza nedreptății, potrivit digi24.ro.

Protestul taximetriștilor a blocat centrul Capitalei

Taximetriștii își cer drepturile și promit că nu se vor opri până nu le primesc. Protestul șoferilor de taxi a început luni, iar Guvernul le-a promis că, în timp de o lună, va analiza situația cu care se confruntă, apoi va reveni cu decizia.

"Am fost la Guvern dimineață, la ora 9:00. Am cerut să se dea o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica OG 49/2019, de 9 luni de zile, din 20 iunie 2023. Astăzi, când am ajuns acolo (la Guvern, n.r.) ei s-au făcut că nu ştiu absolut nimic, că acum iau la cunoştinţă, că acum văd despre ce e vorba şi ne-au mai cerut încă o lună de zile ca să vină cu o propunere. Fapt care nu se poate întâmpla", a declarat unul dintre taximetriștii aflați la protest, potrivit sursei citate anterior.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Șoferii nu au fost mulțumiți, iar astăzi au protestat din nou. Centrul Capitalei, în zona Piața Victoriei-Piața Constituției, a fost blocat de sute de mașini. Polițiștii rutieri au fost nevoiți să dirijeze traficul. 

Citește și: Incident feroviar în Giurgiu: un vagon cisternă plin cu propan a deraiat. Pompierii au intervenit la fața locului

masini taxi

Taximetriștii protestează în centrul Capitalei

[Sursa foto: istockphotos]

"Având în vedere deplasarea participanților la adunarea publică desfășurată în Piața Constituției către Piața Victoriei, pentru prevenirea producerii unor ambuteiaje și asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier, Brigada Rutieră intervine în dinamică pe arterele

de circulație unde situația o impune. De asemenea au fost aplicate restricții de circulație în Piața Victoriei dinspre str. Buzești. În acest context, recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri", se arată în comunicatul transmis de Poliția Rutieră.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Anca Țurcașiu a ajuns de urgență la spital. Artista, despre problemele cu care se confruntă- radioimpuls.ro

Potrivit informațiilor transmise de digi24.ro, taximetriștii au solicitat emiterea de urgență a unei ordonanțe care să reglementeze activitățile de transport alternativ.

"Toţi cei din piaţă, în momentul acesta mai sunt o mare parte dintre ei în Piaţa Constituţiei, o altă parte au blocat Piaţa Victoriei, vor intra în greva foamei. Pe oameni nu putem să-i mai oprim. Chiar mulţi au început să plângă de durere pentru că nu-şi mai pot plăti ratele la maşini, nu îşi mai pot plăti leasing-urile, nu mai au bani să ducă la copii acasă, la propriu", a declarat unul dintre taximetriștii aflați la protest, potrivit sursei citate anterior. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si