Dragi elevi, bun venit la cursuri. Pardon. Mai bine spunem dragi soferi si pietoni, bine ati revenit in traficul aglomerat din marile orase. Sa strigam catalogul la prima materie...

Nu-i greu sa dai de santiere nefinalizate la timp. Oare autoritatile n-au avut parte de cateva luni bune de vara, timp in care ar fi putut incheia toate lucrarile? La acest capitol, nota nu e una de trecere...


-Dupa cum merge treaba, nu cred, pana in vara nu cred ca se termina. E aglomerat, de obicei, pe aici? E greu pentru dumneavoastra ca sofer? Este foarte aglomerat, in special la ora asta, dimineata, si la orele de varf!

-Aveti grija, sa nu va loveasca vreo masina. Nu, nu, nu! Cum e traficul pe-aici? E aglomerat? Foarte aglomerat. Foarte incurcat, e foarte dificil de circulat!

- Zi de zi, zi de zi! E aceeasi coloana peste tot! cand credeti ca termina santierul? Niciodata in Bucuresti!

Apropo de scoala? Ne intrebam ce invata cei mici la capitolul educatie rutiera. Astfel de cursuri sunt tot mai rare in scolile romanesti...

- Cand eu voi fluiera si  ei vor intinde paleta spre voi, sa va dea voie sa traversati, veti traversa strada!

Totusi, haideti sa dam o nota buna acestor copiii. Au luat in mainile lor sarcina de a dirija traficul langa scoala!

- Tu ai invatat regulile de circulatie? Stii ce trebuie sa faci cand traversezi strada? Sa! Sa ma uit in stanga si in dreapta, sa vad daca trece vreo masina!


De multe ori, soferii sunt cei neatenti. Aceasta masina a oprit pe trecerea de pietoni, chiar sub ochii politistului!

Dar agentii de la rutiera nu pot fi prezenti pe orice strada! Acest sofer intoarce in mijlocul bulevardului, chiar dupa ce trece o ambulanta aflata in misiune.
Si nu e singurul... Sa nu credeti insa ca pietonii sunt nevinovati!

Chiar daca e rosu, cei din imagine traverseaza un bulevard pe care masinile circula cu viteza... Doar cand sunt razii si vine vorba de amenzi oamenii par sa realizeze pericolul!

-Stiti pentru ce v-am oprit? Stiu, da! Am trecut… Ati traversat neregulamentar! Traversarea se face numai pe trecerea de pietoni. Stiu!

Si totusi, nu a fost prapad asa cum ne asteptam cu totii.

Soferii matinali au circulat fara probleme intre 7 si 8 dimineata. In mod normal, aceste bulevarde sunt blocate. La prima ora, s-a mers insa fara probleme.

Altii au inteles ca transportul in comun e o solutie mai buna. Gurile de metrou au fost dimineata adevarate furnicare.

OVIDIU MUNTEANU, PURATOR DE CUVANT POLITIA RUTIERA: Peste 225 de politisti rutieri au fost prezenti inca de dimineata pe arterele rutiere din Bucuresti si pe cele care converg catre unitatile de invatamant.

Sa speram ca situatia va fi la fel si in zilele urmatoare, iar fiecare dintre noi va primi nota de trecere la capitolul educatie rutiera!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si