Procurorii DIICOT şi poliţiştii anti-drog  din județul Cluj cercetează trei bărbați, aflați în arest preventiv pentru infracțiuni de trafic de droguri de risc şi efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma unor percheziții făcute la locuințele şi în maşina suspecţilor anchetatorii au descoperit zeci de kilograme de droguri şi sume mari de bani despre care bănuiesc că provin de pe urma traficului de substanţe interzise.

Anchetatorii bănuiesc că cei trei suspecţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani au început să cumpere şi s distribuie droguri din vara anului trecut, unor consumatori de pe raza județului Cluj.

Citește și: Tânără cu dizabilități din Covasna, supusă la tratamente inumane de proprii părinți

Săptămâna aceasta, unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant în timp ce vindea droguri. Anchetatorii au făcut mai multe descinderi la domiciliile suspecţilor.

Ce au anunțat autoritățile

„La data de 06.04.2023, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de aproximativ 800 de grame de substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC). În sarcina acestuia s-a reţinut şi infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză a fost descoperită şi ridicată cantitatea de aproximativ 1,7 kilograme de canabis. Ulterior, în continuarea cercetărilor efectuate în cauză, în interiorul unui autoturism au fost identificate şi ridicate cantitățile de peste 26 de kilograme canabis şi 18 kilograme substanță cristalină (3-CMC). De asemenea, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi indisponibilizate sumele de peste 340.000 de lei şi 4000 de euro” se
arată într-un comunicat al DIICOT.

Citește și: Descinderi la traficanții de droguri din Arad. 34 de persoane sunt audiate

Pe numele celor trei suspecţi au fost emise mandate de arestare preventivă.

Cine este traficantul Tudor Cîrje?! A fost prins alături de Adrian Groșan și Emil Horea Popa

Tudor Cîrje este tânărul care a produs un accident mortal în anul 2019. Atunci studenta Gabriela Ripan a decedat în urma impactului. În 2021, Tudor Cîrje, clujeanul care a condus Mercedesul în ianuarie 2019 sub influența unor substanțe, a fost condamnat la închisoare.

Tribunalului Cluj l-a condamnat pe Tudor Cîrje la 2 ani și 6 luni de închisoare. Familia Gabrielei Ripan a făcut apel împotriva acestei sentințe, pe care o consideră blândă. De altfel, tatăl Gabrielei, Ion Vasile Rîpan, a criticat și decizia judecătorilor de schimbare a încadrării faptei din omor în ucidere din culpă. Cauza este pe rol la Curtea de Apel Cluj.

Cîrje a rămas fără un picior în urma accidentului, arată știridecluj.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Acum bărbatul a fost arestat pentru trafic de droguri, alături de alți doi traficanți. La data de 6 aprilie a.c., unul dintre bănuiți a fost depistat în flagrant delict după ce ar fi comercializat aproximativ 800 de grame de substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (3-CMC).

Citește și: Peste 2 kilograme de droguri au fost descoperite de autorități în frigiderul unui bărbat din București. Substanțele interzise urmau să fie vândute în cluburile din Capitală

În sarcina acestuia s-a reținut și infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 1,7 kg de cannabis, 342.650 de lei, 4.165 de euro, precum și alte bunuri de interes în cauză.

În cursul zilei de 7 aprilie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au identificat un autoturism cu privire la care exista bănuiala rezonabilă că ar avea depozitate substanțe interzise la deținere.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, în interiorul autovehiculului, au fost descoperite și ridicate 26 kg de cannabis și 18 kg de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive (3CMC).

În sarcina acestuia s-a reținut și infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate în cauză, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 1,7 kg de cannabis, 342.650 de lei, 4.165 de euro, precum și alte bunuri de interes în cauză.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

În cursul zilei de 7 aprilie a.c., în continuarea cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au identificat un autoturism cu privire la care exista bănuiala rezonabilă că ar avea depozitate substanțe interzise la deținere.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, în interiorul autovehiculului, au fost descoperite și ridicate 26 kg de cannabis și 18 kg de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive (3CMC)

În acest context, au fost emise ordonanțe de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani.

Ulterior, față de cei 3 a fost dispusă măsura arestării preventive.

Pe parcursul cercetărilor, au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, specialiști ai Direcției Regionale Vamale Cluj și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Citește și: Ana Morodan, primele declarații despre întâmplarea din trafic, după ce a stat 24 de ore în arestul poliției: „Am făcut o greșeală” ”Contesa” s-a ales cu trei dosare penale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si