Organizația Internațională OIPA (International Organisation for Animal Protection) a dat publicității un studiu referitor la traficul de câini din Europa. România este fruntașă în acest studiu la două capitole: ”producție” și tranzit.

Citeste si: Administratorul adăpostului în care au fost găsite cadavrele a zeci de câini, eliberat după doar 24 de ore

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Conform autorului, România are o legislație slabă în ceea ce privește traficul de câini, astfel încât cei care se ocupă cu acest lucru nu riscă aproape nimic. În plus, în țara noastră nu există foarte clar stipulată obligația unui stăpân de câine de a avea documentația referitoare la starea acestuia de sănătate care să conțină vaccinările. Aceste documente sunt obligatorii în cazul adopțiilor internaționale de câini iar în statele est-europene acestea se pot falsifica foarte ușor.

Rolul-cheie al României în traficul de câini

OIPA susține că România și Olanda au roluri importante în traficul de câini: din estul către sudul Europei, respectiv din est către vest. Înainte de asta, cățeii sunt atent selectați și microcipați de veterinari care falsifică practic datele de pe acestea.

Microcipurile reprezintă ”pașaportul” câinilor în adopțiile internaționale.

Miza este una uriașă, iar specialiștii apreciază că afacerea poate aduce beneficii de sute de mii de euro. În primul rând, vorbim de valoarea unui câine de rasă care depășește 1.200 euro pe piața vestică, în timp ce în vest acesta se vinde cu sub 200 euro. Condiția este însă ca originea cățeilor să fie una verificată, la fel și starea lor de sănătate.

Patrupedele ajung să fie vândute ca o marfă iar multe dintre acestea ajung să moară la nici șase luni după ce ajung la noii stăpâni. Conform OIPA, 20% din câinii cumpărați pe internet sunt în această situație.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si