Condițiile meteorologice nefavorabile, mai exact ninsorile abundente și vântul puternic, au oprit accidental traficul feroviar în stația Mărășești. Astfel, au fost create dificultăți în ceea ce privește circulația în zona macazelor, potrivit anunțului făcut de CFR Călători luni seara.

Citește și: Vremea rea le dă bătăi de cap șoferilor! Recomandările autorităților pentru șoferi

Traficul ferivoar a fost întrerupt din cauza vremii nefavorabile. Lista trenurilor care au întârzieri

Traficul ferivoar a fost întrerupt din cauza vremii nefavorabile. Lista trenurilor care au întârzieri

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Trenurile care înregistrează întârzieri

Compania a transmis care sunt trenurile care înregistrează întârzieri din cauza vremii nefavorabile. Este vorba despre:

  • IR 1665 Bucureşti Nord– Iași staționează în Mărășești
  • IR 1664 Iași – București Nord staționează în stația General E. Grigorescu
  • R 7575 Galați – Mărășești staționează în stația General E. Grigorescu

Mai multe trenuri au întârzieri și în funcție de evoluția vremii și a condițiilor meteorologice de a celor de circulație există posibilitatea impunerii unor restricții temporare ale traficului pe anumite sectoare de stații în regiunile Galați și Iași. În astfel de situații, traficul de pasageri va fi preluat de alte garnituri potrivit graficelor de circulație care sunt disponibile.

Citește și: VIDEO- Val de aer polar peste Europa/ Sudul Norvegiei, paralizat de nămeți/ Regatul Unit se pregătește de o furtună de zăpadă și ploaie înghețată

Programul de circulație în zonele cu condiții meteo nefavorabile este gestionat în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare, CFR SA.

Pe parcurs ce fenomenele meteorologice pot evolua, există posibilitatea și a altor ajustări ale orarelor trenurilor.

CFR Călători a precizat că menține legătura în permanență cu managerul infrastructurii feroviare, CFR SA, în vederea rezolvării operative a tuturor problemelor, asigurând în acest sens că toate trenurile și toți călătorii vor ajunge la destinație în condiții de siguranță.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În județul Vrancea, circulația se desfășoară în condiții de iarnă, iar în anumite zone vizibilitatea este afectată, impunându-se utilizarea de utilaje pentru deszăpezire. Polițiștii rutieri vor fi activi pentru a gestiona și monitoriza traficul, asigurând astfel securitatea participanților la trafic și prevenind potențialele situații periculoase generate de condițiile meteo nefavorabile.

Recomandările autorităților pentru șoferi

Având în vedere condițiile meteo, polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea combaterii principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

În județul Vrancea se circulă în condiții de iarnă, pe alocuri vizibilitatea este redusă, acționându-se cu utilaje pentru deszăpezire.

De la orele prânzului, DN 23 B-Stupina -Ciorăști este închis.

Totodată polițiștii recomandă celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri și, de asemenea, să se informeze din surse oficiale cu privire la starea drumurilor pe care intenționează să circule.

- adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo;

Sfaturile polițiștilor rutieri pentru șoferi:

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

-pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

- circulați cu prudență sporită, pentru a putea evita obstacolele;

- păstrați în mers o distanţă corespunzătoare între autovehicule;

-utilizați în mod corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si