VIDEO- Scăpăm de aglomerația de pe Valea Oltului 

Autostrada Sibiu-Pitești va avea 123 de kilometri și ar urma să preia o mare parte din traficul infernal de pe Valea Oltului. Deși termenul de finalizare a lucrărilor este aprilie 2023, sunt șanse mari să circulăm mai devreme pe primul tronson al acestui drum de mare viteză.

Asfaltul a fost turnat în multe zone

În multe zone asfaltul a fost deja turnat:

Anca Marin, corespondent Kanal D: "Traseul autostrăzii începe aici în zona localității Șelimbăr la intersecția cu centura Sibiului. Primul tronson are peste 13 km lungime și se termină în zona comunei Boița."

Șoseaua de mare viteză este împărțită în 5 loturi- pe primul vor fi construite 27 de poduri și pasaje, 27 de podețe, două viaducte, două spații de servicii, un centru de întreținere și două noduri rutiere.

Citeste si: Alertă cu bombă la o unitate de învăţământ din București

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Vlad Oţet, reprezentant antreprenor: "Se lucrează la partea de suprastructură a drumului, au fost turnate straturile de asfalt de bază, stratul de binder urmând să se aștearnă ultumul strat, cel de uzură.

A fost finalizată partea de rigola mediană, s-a finalizat în proporție de 80% iluminatul și se lucreaza la montarea panourilor fonoabsorbante."

Citeste si: Prețul petrolului, un nou record în ultimele două luni din cauza embargoului discutat la Bruxelles

Unul dintre viaductele de pe acest tronson, cel de la Tălmăcel, este considerat cu adevărat spectaculos. Specialiștii spun că îl vor construi după cele mai noi standarde în domeniu și că va fi deschis circulației la sfârșitul lunii septembrie.

Secțiunea Boița-Cornetu este în faza de proiectare

Robert Cristea, șef de șantier: "Este o metodă nou folosită în România. În general se folosește în zonele muntoase și o să fie foarte des folosit pe următorele tronsoane ale autostrăzii Pitești-Sibiu unde urmează tuneluri, din tunel trebuie să ieși pe acest tip de viaduct."

Citeste si: S-a dat startul înscrierilor la grădiniţă pentru anul şcolar 2022- 2023

Cele cinci tronsoane ale autostrăzii care va lega Centrul și vestul țării de rețeaua europeană de autostrăzi se află în diferite stadii. În prezent se mai lucrează și la cei 30 de kilometri cuprinși în lotul cinci de la Pitești la Curtea de Argeș. Secțiunea doi Boiţa-Cornetu este în faza de proiectare și are ca termen de finalizare anul 2028.

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: "Secțiunea patru Țigveni-Curtea de Argeș unde un tronson, e o secțiune mai scurtă aproximtiv 9 km. Este în etapa de proiectare și această secțiune ar trebui finalizată în anul 2027."

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Gigi Becali și-a cumpărat un hotel de cinci stele pe o plajă din România. Vezi unde este stațiunea bogătașilor și ce prețuri au

Valoarea lucrarilor realizate pe acest prim tronson a fost estimată la aproximativ 127 de milioane de euro.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si